Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIPE PLETIKOSA

Svi smo malo u euforiji, a dečki nisu! I to me hrabri uoči Čeha

hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/10
17.06.2016.
u 14:15

Vjerujem da će nas večeras vatreni još jednom razveseliti i da ćemo opet slaviti.

Govoreći o našem sljedećem protivniku, ne mogu se ne vratiti na jedan po meni jako bitan detalj u prošloj utakmici, a to je reakcija igrača nakon utakmice u miks-zoni.

Svi su igrači bili čvrsto na zemlji!!! Baš svi odreda odavali su dojam skromnosti, odnosno da su svjesni svoje snage, ali i puni respekta prema idućem protivniku. To me uvjerilo da smo zaista na pravom putu i nismo pali pod utjecaj euforije kojoj smo inače tako skloni.

Dakle, po meni će ključ biti u sredini terena kao i u utakmici s Turcima kada su naši veznjaci imali izvrstan balans s našim bočnim igračima (bekovi/krila) koji su “širili” uvijek u pravom trenutku te tako Modriću i Rakitiću omogućavali da primaju lopte okrenuti licem prema protivničkom golu.

Sve to, naravno, zbog iznimne kontrole lopte koju naša momčad ima. Tada bi se Turci, ili u ovom slučaju Česi, “skupljali” u središnji blok te tako opet ostavljali izvanredne situacije Perišiću jedan na jedan slijeva i Srni (zahvaljujući inteligentnim Brozovićevim ulascima u sredinu) iz drugog plana s naše desne strane.

Zbog toga smo i stvorili brojne prilike, jer smo uvijek kod tih ubačaja s boka “popunjavali” protivnički kazneni prostor s 3-4 naša igrača plus visoko podignutim Modrićem i Badeljom koji bi odmah napravili pritisak na eventualnu odbijenu loptu.

Sve ovo kažem jer očekujem jako sličnu utakmicu s Češkom koja će biti kudikamo zahtjevniji protivnik jer se radi o momčadi koja točno zna što želi i koja ima puno bolje automatiziran sustav igre od Turaka. A i izbornika koji je dugo radio kao klupski trener Victorije Plzen s većinom današnjih reprezentativaca te je po tom sustavu i birao igrače za ovaj Euro.

Siguran sam da će duplirati Perišića i visoko te agresivno pritiskati Modrića kod primanja lopte da bi mu ograničio broj dodira. Da skratim, dvostruki plitki blok Češke, koji danas vole nazivati “elastičnim bunkerom”, protiv našeg posjeda.

Prema naprijed Česi će sigurno biti strpljivi te čekati svoju priliku iz kontranapada, no ako ponovimo koncentraciju i povratnu trku s prethodne utakmice, mislim da nas ne mogu iznenaditi. Zašto?! Jednostavno zato što nemaju napadača koji nam je u stanju pobjeći budući da su i Necid i drugi napadač Lafata ipak igrači kaznenog prostora, a ne kontranapada.

Pretpostavljam da će se njihovi krilni napadači dosta trošiti u obrani kod zatvaranja zbog našeg posjeda te će im biti jako teško brzo se transformirati u fazu napada. Česi su fajterska momčad koja voli duel, ali budemo li se mi kontinuirano borili na zemlji ili u zraku kao protiv Turske, sigurno ćemo i taj segment igre riješiti u svoju korist.

Zato vjerujem da će nas večeras vatreni još jednom razveseliti i da ćemo opet slaviti. Sretno, momci!!!

Komentara 1

DU
Deleted user
14:44 17.06.2016.

Ajmo decki pobjedit cehe i proci skupinu pa oda sta bude...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije