Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEĆANJA SARAČEVIĆA

Svi finali Zagreba 
i Barcelone: Nokautiran Džomba, sudac u 'nesvijesti'

Zlatko Saračević
Marko Lukunic/PIXSELL
08.04.2015.
u 08:43

Zagreb je igrao u sastavu: Losert, Bilu– Bila je to najružnija utakmica koju sam odigrao u karijeri. Bilo je vruće i u hodniku nakon utakmice. Poslije, kada smo gledali snimku, izbrojili smo 28 pogrešaka na našu štetu, i to sve u drugom poluvremenu. Šteta. Meni je baš išlo u toj utakmici. Postigao sam osam pogodaka, Svensson nije imao rješenja za moje šutove – prisjeća se Saračević.šić, Saračević, Džomba, Udovičić, Baltić, Jović, Šujster, Goluža, Dominiković, Grgić, Ivandija

Pod vodstvom Josipa Glavaša rukometaši Zagreba krenuli su 1998. godine u lov na drugi uzastopni finale Kupa prvaka. Prva prepreka bio je grčki Verias (39:25, 25:23). U skupini su zagrebaši bili drugi, iza Celja. Neočekivano su tada kod kuće izgubili od Generalija iz Trsta. Glavaš je bio smijenjen, a za trenera je došao Velimir Kljaić. U četvrtfinalu je Zagreb bolji od Winterthura (24:21, 27:24), a u polufinalu od Celja (27:20, 24:25). I onda novi finale s Barcelonom.

– Nevjerojatnu sreću imala je Barcelona u četvrtfinalu. Izbacili su mađarski Fotex pogotkom Princea Inakija u posljednjoj sekundi. Opet, nadali smo se da smo toliko jaki da ih možemo iznenaditi – rekao je Zlatan Saračević koji je uz Davora Dominikovića pojačao Zagreb te sezone.

U prvoj utakmici finala u Blau Grani na poluvremenu 10:10. Evo nade. Ali, u drugom poluvremenu stvari u svoje ruke uzeli su austrijski suci Wille i Vorderleitner.

U drugih trideset minuta Goluža, Dominiković i Šujster dobili su izravne crvene kartone, Barrufet je namjerno koljenom udario Džombu koji je ostao nepomično ležati. Bez kazne. Udovičiću je razbijena arkada.

– Bila je to najružnija utakmica koju sam odigrao u karijeri. Bilo je vruće i u hodniku nakon utakmice. Poslije, kada smo gledali snimku, izbrojili smo 28 pogrešaka na našu štetu, i to sve u drugom poluvremenu. Šteta. Meni je baš išlo u toj utakmici. Postigao sam osam pogodaka, Svensson nije imao rješenja za moje šutove – prisjeća se Saračević.

Nakon utakmice plakao je kao malo dijete.

– Kako neću. To je bio cirkus od suđenja – istaknuo je Saračević.

Na kraju utakmice ljutiti Vladimir Nekić, tadašnji tehniko kluba, zamahnuo je prema sucu Willeu, a ovaj se srušio na pod kao da je upravo nokautiran.

– Pričao mi je poslije pokojni Nekić da mu je htio uzeti samo zviždaljku. No, čim je digao ruku, sudac se srušio u "nesvijest". Tražio sam tu snimku na HTV-u, ali je nisu mogli naći. Možda i bolje. Vjerojatno bih se opet iživcirao – istaknuo je Saračević.

U uzvratu samo formalnost. Bez Džombe i Udovičića, s nekim novim klincima, poput Šprema i Štritofa, novi poraz. Ovaj put 22:28.

– Uništio nas je Ćavar koji je te sezone došao k njima – zaključio je Saračević.

>> Svi žele ulaznice: Pogledajte kolonu ispred zagrebačke Arene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije