Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IKONA ZEMLJE

Šveđani u čast Ibri u rječnik uvrstili novu riječ: zlatanera

'Sweden's striker and team captain Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring his 1st goal of the match during the FIFA World Cup 2014 friendly match England vs Sweden in Stockholm, Sweden on Novemb
Reuters
27.12.2012.
u 19:00

S obzirom na to kakva je ikona Ibra u skandinavskoj zemlji, za očekivati je da će uskoro dobiti svoj spomenik

Švedskog nogometaša Zlatana Ibrahimovića počastila je njegova zemlja tako što je dobio mjesto u švedskom rječniku! Među 40 novih riječi koje su ušle u švedski rječnik i novi je glagol, izveden iz njegova imena.

"Zlatanera" je riječ koju će Šveđani uskoro moći pisati, primjerice, u školskim zadaćnicama i bit će potpuno gramatički prihvatljiva, a znači – dominirati. Dalje ne treba previše objašnjavati, a s obzirom na to kakva je ikona Ibra u skandinavskoj zemlji, za očekivati je da će uskoro dobiti svoj spomenik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije