Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TREND

Sve je veća internacionalizacija NBA lige, ove godine rekordan broj stranaca u All-Staru

NBA: Dallas Mavericks at Denver Nuggets
Foto: Ron Chenoy/REUTERS
1/4
18.02.2023.
u 23:20

Nikad kao ove godine među All-Star starterima nije bilo šest internacionalaca. Sve je naglašenija internacionalizacija NBA košarke

Rekordan broj internacionalaca, njih čak 25, sudjelovat će na ovogodišnjem All-Star Weekendu što je u petak započeo u Salt Lake Cityju. A među njima su i šestorica startera u All-Star utakmici što će se igrati u nedjelju, odnosno ukupno devetorica što je rekordan broj.

Kapetani biraju svoje momčadi

Prvi put All-Star momčadi ždrijebat će se neposredno pred tu revijalnu utakmicu svih zvijezda, a činit će to kapetani LeBron James i Giannis Antetokounmpo. Tamnoputi Grk jedan je od šestorice internacionalnih startera. A to su još Luka Dončić (Slovenija), Nikola Jokić (Srbija), Joel Embidd (Kamerun), Kyrie Irving (Australija) i Lauri Markkanen (Finska). Putovnicu druge zemlje imaju još i Domantas Sabonis (Litva), Shai Gilgeous-Alexander (Kanada) i Pascal Siakam (Kamerun).

Uz izostanak Stephena Curryja, Kevina Duranta i Ziona Williamsona, All-Star igračima ove sezone imenovani su još i Donovan Mitchell, Jaylen Brown, DeMar DeRozan, Julius Randle, Jrue Holiday, Bam Adebayo, Damian Lillard, Paul George, Ja Morant, Jaren Jackson Jr., De'Aron Fox i Anthony Edwards.

Za utakmicu zvijezda u usponu, igrača prve i druge godine, izabrano je također devet internacionalaca, a to su Sidy Cissoko (Francuska), Josh Giddey (Australija), Mojave King (Australija), Bennedict Mathurin (Kanada), Leonard Miller (Kanada), Andrew Nembhard (Kanada), Alperen Sengun (Turska), Jeremy Sochan (Poljska) i Franz Wagner (Njemačka). Među spomenutima su čak trojica (Cissoko, King, Miller) koji igraju u razvojnoj G ligi.

Po tradiciji subota je rezervirana za natjecanje u zakucavanju i tricama te ukupnim košarkaškim vještinama pri čemu je natjecanje u zakucavanju, po imenima, nikad siromašnije. Već dugi niz godina za ovaj dio ekshibicije ne prijavljuju se najveće igračke zvijezde kao što su to u 80-im godinama prošlog stoljeća činili Michael Jordan i Dominique Wilkins.

Tako će se, pored nevjerojatnih i puno poznatijih atleta u ovoj ligi, ovaj put za status najboljeg zakucavača boriti Kenyon Martin Jr. (Houston), Trey Murphy III (New Orleans), Mac MClung (Philadelphia) i Jericho Sims (New York). A jedan od onih koji će ocjenjivati njihove izvedbe bit će Karl Malone, legendarni igrač Utah Jazza.

Srećom, natjecanje u gađanju trica bit će puno kompetitivnije jer u njemu će nastupiti i neka velika igračka imena. Klub domaćin, a All-Star Weekend održava se nakon 30 godina čekanja opet u Salt Lake Cityju, predstavljat će Lauri Markkanen, prvi All-Star Finac, a konkurenciju će mu činiti Damian Lillard, Jason Tatum, Tyler Herro, Tyrese Haliburton, Kevin Huerter, Anfernee Simons te Buddy Hield igrač s najviše postignutih trica ove sezone (230). Nažalost, među njima ni ove godine nema Bojana Bogdanovića, koji je za sve ove godine prisutnosti u NBA šuterskom vrhu zaslužio da ga se barem jednom pozove.

Posebnost natjecanja u vještinama, koje je opet promijenilo format, bit će ta što je u jednoj tročlanoj ekipi nastupiti braća Antetokounmpo, dvostruki MVP lige Giannis te Alex i Thanasis.

All-Star utakmica bez obrana

Kao i uvijek, nedjelja je rezervirana za All-Star utakmicu koja je odustajanjem od koncepta Istok protiv Zapada postala odveć ekshibicijska, u kojoj se obrane ne igraju.

Tradicija All-Star Weekenda je i interakcija fanova s igračima pa će tako moći i slušati panel na kojem će nastupiti Alen Iverson i Chris Paul, a među poklonicima NBA košarke pojavit će se i Pau Gasol.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Tombstone
Tombstone
06:07 19.02.2023.

Sto objasnjava zasto je NBA sve slabija i slabija I zasto luzeri kao lebron stizu velikane. Uskoro ce Turci I Afrikanci poceti prestizati nogometne velikane u Evropi

Avatar bimbopus
bimbopus
05:57 19.02.2023.

E baš me briga ! 🥸

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije