Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki biznis

Sve dok kladionice budu unosni sponzori, bit će i namještanja

novac
24.11.2009.
u 08:10

Može li Uefina akcija razvrgnuti brak kladiteljskih kuća i nogometa? Čini se da ne, jer to je postao preveliki globalni biznis od kojeg izravnu korist imaju mnoge kladionice i sportski klubovi.

Zanimljivo, najbogatijem svjetskom klubu madridskom Realu 20 milijuna godišnje stiže pojačanje proračuna od Bwina. Madriđani godišnje dobiju 20 milijuna eura, Milan pak upola manje. Bilo je zanimljivo nedavno vidjeti njihova dva međusobna ogleda u Ligi prvaka. Na svakoj utakmici jedan je od klubova smio nositi reklamu.

Real i Bayern nisu iznimke, priličan je broj klubova kojima je jedan od bitnijih sponzora – kladiteljska kuća. Pa je tako 188Bet sponzor Wiganu, Boltonu, partnerski i Chelseaju, 12 Bet je sponzor Seville, Interwetten pak Espanyolu, prvenstvu Europe u rukometu 2010., Unibe7 sponzor je Valenciji...

Zapravo, jedini spas za kroćenje galopirajućeg namještanja utakmica bilo bi zapravo micanje klađenja iz sporta. No, iako je Uefa sad izbočena, a zapravo je to plan EU, sudstva i policije da se istraže nepravilnosti, teško je vjerovati da bi netko "zaključao" taj posao. Jer, u tome se vrti iznimno velik novac, a od davanja kladionica državama svi imaju i te kako velike koristi. Zato će to zapravo biti obračun s ljudima koji su izravno namještali utakmice, koji imaju izravnu vezu s klubovima.

Jer, nema tajni, što će potvrditi mnogi forumi na internetu, puno je utakmica i proteklog vikenda završeno "predvidljivim" rezultatima. To su u kladiteljskom žargonu "public bets", a njih se može prepoznati po naglim padanjima ili dizanjima koeficijenata. I to najčešće unutar 90 minuta prije utakmice. Nekad davno su zbog natjecateljskog interesa kupovali utakmice, no pojavom kladiteljskih kuća sve se nezaustavljivo razmahalo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije