Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natko zrnčić-dim

'Svako malo netko se ozlijedi pa ću morati manje riskirati no dosad'

Natko Zrnčić Dim
AFP
06.12.2009.
u 10:03

- Moj je sljedeći cilj u kombinaciji pobjeda, što bi se s malo boljim spustom dogodilo i u Beaver Creeku - kazao je Zrnčić-Dim.

Dok je Ivica Kostelić proklinjao problem s leđima koji mu je onemogućio nastupe u Beaver Creeku, Natko Zrnčić-Dim u "Dabrovu potoku" slavio je treće postolje u Svjetskom kupu.

Cilj je u 30 i u slalomu

Tri je puta 23-godišnji Zagrepčanin bio treći u Svjetskom kupu, a jednom na Svjetskom prvenstvu pa se nameće pitanje neće li i on biti kandidat za kombinacijsku medalju na Zimskim olimpijskim igrama.

– Ne želim si taj teret staviti na leđa, što ne znači da neću vjerovati u sebe. U Torinu sam startao u četiri utrke i shvatio da su Olimpijske igre najljepše natjecanje koje postoji. Treba uživati, natjecati se, dati sve od sebe i vidjeti što će to donijeti. No, ne zaboravite da su mnogi sjajni skijaši ostali bez olimpijskih medalja.

Natko je prizemljen i kada je u pitanju još mlada, nova sezona.

– Moj je prvi cilj bio da potvrdim prošlosezonske uspjehe u kombinaciji i sretan sam što sam tako rano u sezoni u tome i uspio. U kombinaciji sam se afirmirao, no ja sam si ljetos zadao da ove sezone uđem među 30 najboljih u slalomu i spustu. Moj je sljedeći cilj u kombinaciji pobjeda, što bi se s malo boljim spustom dogodilo i u petak u Beaver Creeku.

I Ivica bi bio na postolju

U subotu je Natko vozio klasični spust, kojem pristupa sa sve više opreza.

– U svakoj utrci netko se ozlijedi, nasilno završi sezonu, pa mi skijaši gledamo širom otvorenih očiju. Nelagodno je ako netko s kim si maloprije pričao završi u bolnici. Zato ja pokušavam spust voziti sa 95 posto svojih snaga, onih pet posto ostavljam za sigurnost nastupa. Nažalost, spust je tako opasna disciplina da ti se uza sav oprez može dogoditi nezgoda.

I Natko slavi prve bodove Ivana Ratkića, ali i žali za bodovima koje je Ivica ispustio zbog ozljede leđa:

– Da je bio zdrav, bio bi u Beaver Creeku na postolju. Sreća je u nesreći što se to dogodilo na početku sezone pa te bodove stigne još nadoknaditi. Priželjkujem da se potpuno oporavi i da se tek onda vrati utrkama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije