Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva kluba, dvije države, jedno srce

Svaki vikend putuju iz Zagreba 350 km da igraju za Novi Sad

\'13. 09. 2008., Zagreb - Hrvatska momcad u americkom nogometu Zagreb Thunder izgubila je u 9. kolu CEFL lige od beogradskih Vukova 10:41 (7:20) na terenu NK Precko. Bodove za Gromove postigli su Niko
VL
22.10.2010.
u 14:51

Igrači Zagreb Patriotsa igraju i za Novi Sad Dukes, a Novosađani pojačavaju zagrebaše u Austrijskoj ligi

I dok je u drugim sportovima svaki sraz hrvatskih i srpskih momčadi susret visokog rizika i traži posebno osiguranje, dva kluba američkog nogometa, Zagreb Patriots i Dukes iz Novoga Sada, pokazuju sasvim drugačiju sliku. Naime, ti su klubovi uspostavili dobru međusobnu suradnju, tako da je prošle godine sedam igrača Patriotsa svaki vikend putovalo u Novi Sad gdje su nastupali za popularne "Vojvode". Pojačanja iz Zagreba jedan su od glavnih razloga što je novosadski Dukes osvojio drugo mjesto u SAAF ligi.

Ove godine igrači iz Novoga Sada odlučili su uzvratiti uslugu prijateljima iz Zagreba, tako da sada njih 15-ak svaki vikend putuje u Zagreb gdje pomažu Patriotsima da osvoje naslov u 2. austrijskoj ligi. Da suradnja daje ploda govori i rezultat prve utakmice, igrane 16. listopada u Grazu, u kojoj su Patriotsi s 46:19 pobijedili domaćina Bearse.

– Udaljenost od 350 kilometara i dvije države koje se ne mogu pohvaliti baš dobrim međusobnim odnosima nisu prepreka da se nastavi lijepa priča koja je počela u Novom Sadu prošle sezone. Politici nije mjesto u sportu, što i dokazujemo. "Vojvode" su u Zagrebu dočekani s oduševljenjem, na identičan način kao što su "Domoljubi" dočekani prošle godine u Novom Sadu. Ako ćemo iskreno, mislim da je ta suradnja mnogo više od suradnje dvaju klubova. Mi smo prijatelji, i to daje začin cijeloj priči – rekao je za beogradski B92 Tomislav Katić koji je zajedno sa šest suigrača Patriotsa prošle sezone nastupao i za klub iz Novoga Sada.

– Bilo je podsmijeha, čuđenja, raznoraznih komentara, ali dokazali smo prošle godine, a ponovit ćemo to i ove, da je vrijeme na našoj strani. Možemo biti samo jači, brži i bolji, a sve to zajedno. Dvije momčadi, dvije države, jedan cilj, jedno srce. Naši su ciljevi uvijek visoki, i idemo zajedno do pobjede – rekao je Katić.

Komentara 1

B6
Booyaka 619
16:31 22.10.2010.

Sveka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije