Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lutanje

Svake zime novo ime: Pogubno za ambicije u LP-u

Zoran Gobac
Goran Stanzl
02.02.2011.
u 10:57

Po dva puta padali su Červar i Kljaić, jednom Maglajlija. Svaki put usred sezone, a klub je već godinama daleko od europskog vrha

Pad Nenada Kljaića već je peta promjena na klupi hrvatskog prvaka od 2006., i to je pogubno za ambicije kluba u Ligi prvaka. Čak i da su svi opravdano maknuti, onda luta onaj tko ih bira, a to je klupski vrh na čelu sa Zoranom Gopcem.

Još više zabrinjavaju razlozi i načini na koji treneri odlaze. Drugi mandat Line Červara prekinut je u rujnu 2006., zamijenio ga je Nenad Kljaić. U klupskom priopćenju pisalo je da je Červar sam zatražio raskid jer je preopterećen obvezama - saborskim, izborničkim, obiteljskim... Lino se prethodno nije pojavio na dvije prvenstvene utakmice.

Mladi Kljun nije izdržao ni godinu dana, a pao je 30. kolovoza 2007. zbog poraza na pripremama. (!?) U klupskom obrazloženju pisalo je da "RK Zagreb ne pamti šest poraza zaredom, što je narušilo imidž kluba te zabrinulo sponzore!" Kljaiću nije pomoglo obrazloženje da se forma tempira za Ligu prvaka. Opet je zasjeo na klupu Červar, koji je u klubu počeo okupljati reprezentativce uoči SP-a u Hrvatskoj. Toliko je i trajao treći Linin mandat. Dva tjedna nakon finala s Francuzima u Areni, Červaru su u Ligi prvaka glave došli Chambery i Narcisse (30:32 u Domu sportova), a Lino je 16. veljače predložio sporazumni raskid "zbog zdravstvenih i moralnih razloga".

Naslijedio ga je Senjanin Maglajlija, a izdržao je do ožujka 2010. kad je platio za loše igre u Ligi prvaka. Smijenjen je samo šest dana prije utakmice osmine finala s Barcelonom. Opet je na klupu sjeo Kljaić i bio lak plijen španjolskom velikanu jer se u šest dana ne može ništa promijeniti. Ni godinu dana kasnije ista slika - trener odlazi, zbog licencija ili zato što je rekao ono što misli, koga briga! Doći će netko drugi. A RK Zagreb već deset sezona nije vidio polufinale LP-a.

Ključne riječi

Komentara 2

ČA
čaratan
11:09 02.02.2011.

Mamic,Markovic,Radic,Gobac = propast HR nogometa,HR kosarke klupske i reprezentativne ,HR rukometa klupskog vec odavno,a sad u qurac ide i reprezentativni.Ovi ljudi su rak HR sporta,sta ih se prije odmakne i zabrani im se bavljenjem bilo cega vezanog za HR sport, steta ce bit manja.Pogledaj mu glavu,njemu i Mamicu shabanu,primitivcu...

PU
pumbica
11:39 02.02.2011.

Gobac vrijeme ti je da napustiš Zagreb.Ne samo klub nego i Grad.Otac od Kljajića je pojam rukometa,a sin mu dokazao da je dobar vođa.I ako sam ne odeš?Onda če mo te mi navijaći otjerati.Jer ti si došao uništit taj klub.Ako ode i Ivano onda se pozdravi.Da opće postojiiš šugo jedna tajkunska....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije