Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analiza

Šupraha: Sudac nije odlučio!

'25.07.2012., Stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratna utakmica 2. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - PFC Ludogorec Razgrad.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
26.07.2012.
u 21:48

Marcelinho je prije gola igrao rukom, a poslije je nepotrebno isključen.

Naš sudački ekspert Alojzije Šupraha nije bio zadovoljan suđenjem Nijemca Felixa Zwayera na utakmici Dinamo – Ludogorec.

– Imao je dvije velike pogreške koje su izravno utjecale na tijek utakmice. Nisu, dakle, odlučile pobjednika, nego su usmjerile tijek dvoboja – rekao je Šupraha i objasnio: - Neshvatljivo je da sudac nije vidio igranje rukom Marcelinha prije drugoga gola gostiju! Nije mi to jasno, pa ta je ruka bila očita gledajući \"s drugog kontinenta\", a ne iz pozicije na kojoj je bio! Očito je bilo da je Brazilac u skoku raširio ruke i loptu umirio rukom, nije to bila dvojba je li lopta udarila u ruku ili u tijelo, ta je ruka bila posve odvojena od tijela! I ta je pogreška donijela Bugarima veliku prednost – kaže Šupraha i iznosi drugu potankost koju zamjera Zwayeru:

– Pri padu Marcelinha u Dinamovu 16-ercu bilo je kontakta s igračem plavih. No, nije svaki kontakt 11-erac, pa tako to sigurno nije bio ni ovaj i to je Nijemac dobro prosudio. Ali, upravo zbog tog kontakta nije trebao Brazilcu pokazati žuti karton za simuliranje! Bio je to drugi, isključujući žuti karton i dojma sam da je tom odlukom sudac kompenzirao pogrešku iz prvog dijela, kad je priznao neregularan gol gostima.

Je li Zwayer imao razloga produljiti utakmicu za više od pet pokazanih minuta?

– Jest! Treba znati da onih pet pokazanih minuta znači da je utakmica produljena najmanje pet minuta! A Bugari su u toj sudačkoj nadoknadi na krajnje nesportski način pokušavali krasti vrijeme i takvo je ponašanje svakako bilo ispod razine Lige prvaka. Time su isprovocirali suca, koji je, iritiran takvim ponašanjem Bugara, nadoknadio svaku izgubljenu sekundu!

Biste li, na kraju, Zwayeru dali prolaznu ocjenu?

– Ne bih! Gledajući strogo pravilnik o ocjenjivanju, spomenute su dvije pogreške, posebno priznavanje gola Bugarima nakon očitog igranja rukom, bile prevelike! Na ovoj razini natjecanja takve su pogreške nedopustive – smatra Šupraha.

 

Komentara 2

Avatar mohito
mohito
22:52 26.07.2012.

drugim zutim je kompenziral gresku kod priznavanja gola ?!? - slaba je to kompenzacija kad je bugarima poklonil gol prednosti (i to gol u gostima, sta je znacilo da dinamo mora dat dva umjesto jednog gola), a osim toga zbog namjernog stopanja lopte rukom kod tog neregularnog gola je marcelinho ionak trebal dobit drugi zuti, pa ga nebi ni bilo u drugom poluvremenu...sve u svemu, ak je neko ostecen, onda je to dinamo - ali srecom, ipak je na kraju sportska pravda pobijedila...

DU
Deleted user
23:48 26.07.2012.

Mnogi mrzitelji Dinama su na ovom forumu hračkali suca jer je produžio toliko utakmicu a gledam Skonto-Hajduk , tamo je produžena utakmica skoro 6 minuta a uopće nije ni blizu bilo toliko prekida kao u Maksimiru . Kako su se bugari valjali i glumatali po terenu sudac je trebao produžiti utakmicu najmanje pol sata .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije