Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U životnoj formi

Super Mario ne staje: Mandžo i Ronaldo su najjači tandem Europe

Mario Mandžukić
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
09.12.2018.
u 11:24

Nema sumnje da Manžukićev preporod ove sezone možemo pripisati i Ronaldovoj klasi, ali opet, zadivljujući su voljni moment, motivacija, požrtvovnost, žustrina i golgeterska hladnokrvnost koju Mario manifestira debelo u 33. godini

Akcija kod pobjedonosnog pogotka Juventusa protiv Intera u velikom talijanskom derbiju (1:0) najbolje ilustrira svu raskoš moći Stare dame i značenje i utjecaj najboljega napadača današnjice Cristiana Ronalda.

Portugalac je, nakon centaršuta sunarodnjaka Cancela, odvukao za sobom suparničkoga braniča Mirandu i oslobodio prostor zahuktalome Mandžukiću, čija je realizacija bila neumoljiva. Toliko puta viđena slika ove sezone, savršena koprodukcija Juventusovih napadača koji zajedno imaju 65 godina, i koji se periodično izmjenjuju u ulozi igrača odluke.

>> Mandžukić i Ronaldo ubojiti tandem

Ronaldo je trenutačno na 11 pogodaka i sedam asistencija, Mandžukić ima osam pogodaka i dvije asistencije; moćni, nezadrživi, raspucani i nezasitni. Možda u ovom trenutku najubojitiji, nakompatibilniji i najfunkcionalniji napadački tandem Europe.

Ispred samo Skoblar i Vuga

Nema sumnje da Manžukićev preporod ove sezone možemo pripisati i Ronaldovoj klasi, ali opet, zadivljujući su voljni moment, motivacija, požrtvovnost, žustrina i golgeterska hladnokrvnost koju Mario manifestira debelo u 33. godini.

Nitko i ništa ne može narušiti njegovu sabranost, odlučnost i posvećenost, kao da su mu tek 23 i kao da se tek bori za poziciji i kao da se nekome treba dokazati. Juventus, kao jedna od pet najjačih momčadi Europe, priznaje samo klase najviše svjetske razine, a Mandžo se ni u jednom trenutku nije spustio ispod ove letvice.

– Mandžukić je veliki napadač, nikada ne griješi. On je jedan od onih igrača koji čak i na svoj slabiji dan može donijeti fizičku želju i prisutnost te napraviti razliku – kazao je prekisinoć trener Juventusa Massimiliano Allegri o našemu napadaču, koji mu je ove sezone bio strijelac protiv najjačih suparnika.

Mario Mandžukić
1/5

Postigao je odlučujući pogodak protiv Lazija, dva pogotka postigao je Napoliju, zabio je vodeći gol protiv Milana, zatim i nokautirao Inter. Usto, postigao je i pogodak za 1:0 protiv Valencije u Ligi prvaka. Mandžukiću je to bio već osmi ovosezonski gol u samo 15 utakmica, u prošloj sezoni postigao je samo deset pogodaka, a sezonu ranije 11.

Očito će mu ovo biti najuspješnija sezona u Juventusu, a 2018. godina možda i najplodonosnija u njegovoj karijeri. Tamo još 2013. godine, kada je s Bayernom osvojio europski naslov i zabio gol u finalu Lige prvaka, Mandžin golgeterski instinkt bio je još izraženiji, ali ove godine na njegovom popisu su pogoci takve težine kojom se može podičiti rijetko koji svjetski golgeter: odlučujući u polufinalu SP-a, i naravno jedan, utješni, u moskovskom finalu.

Kad smo već kod klupskih pogodaka, a uzmemo li u obzir razdoblje otkad je napustio Marsoniju i prešao u NK Zagreb, do danas Mario Mandžukić trenutačno je na 210 pogodaka, po čemu je treći najefikasniji hrvatski napadač. Neslužbene brojke otkrivaju kako je zasad nedodirljiv i nedostižan Josip Skoblar s 255 pogodaka, drugi je Davor Vugrinec s 238, a Davor Šuker tek četvrti s 200.

Mario ruši brojne rekorde

Zanimljivo, Mario Mandžukić bio je na glasu kao hirovit i vječito nezadovoljan tip koji trenerima nije baš bio omiljen, pa se tako ni u jednom klubu nakon Dinama nije se zadržao dulje od dvije godine.

>> Pogledajte video: Mandžukićeva karijera u vatrenima

Međutim, teza o vječitom mrgudu pala je u vodu na najzahtjevnijoj stanici Mandžine karijere, tamo gdje prolaze samo najbolji. Tako Mario u Juventusu uspješno gura već četvrtu sezonu i čini se kako nikada nije bio sretniji, nasmijaniji i opušteniji. Navijači i suigrači naprosto ga obožavaju!

Osvoji li Juve i osmi uzastopni naslov u Italiji, Mariju Mandžukiću bit će to šesta titula u ligama Petice (dva ima s Bayernom), što je opet rekordno ostvarenje jednoga hrvatskog nogometaša. Dodamo li i tri naslova s Dinamom, to bi bilo ukupno devet naslova državnog prvaka za Mandžu, od kojega je uspješniji samo Darijo Srna s 11 titula (10 u Šahtaru, 1 u Hajduku).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije