Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB

Šuker vs. Kovač: Poslije Italije pričat ćemo 
o svemu, poručio je šef!

15.10.2014., Zagreb - U sklopu proslave Spanjolskog nacionalnog dana u hotelu Esplanade predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Suker primio je priznanje za zasluge u promicanju i ucvrscivanju prijateljskih odnosa izmedju hrvatskog i spanjolskog nar
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
14.11.2014.
u 15:45

Niko: Savez će dobiti manje novca zato što nisu igrali najbolji? Ništa o tome nisam znao ni čuo, prvi mi je to glas...

Dok su hrvatski navijači pljeskali hrabroj igri i otporu "B-reprezentacije" u utakmici s Argentinom, šef Saveza Davor Šuker pomalo neočekivano opleo je po Niki Kovaču.

– Žao mi je što nije igrala najbolja momčad. Zbog toga smo izgubili dio zarade od utakmice. Ako igrači mogu igrati u ritmu srijeda-subota za klubove, mogli su i sada – rekao je Šuker.

Zanimljivo, izbornik Kovač za tu Šukerovu izjavu doznao je tek nakon slijetanja u Zagreb.

– O tome ništa ne znam, vi ste mi prvi to sad rekli.

A jeste li znali da će Savez izgubiti dio novca u slučaju da se igra s B-momčadi?

– Ne, ništa o tome nisam čuo – rekao je jučer Niko.

Da izbornik i šef Saveza nisu u idealnim odnosima, vidjelo se i jučer na aerodromu, u svakom trenutku bili su daleko jedan od drugoga...

A taj londonski razlaz Davora Šukera i Nike Kovača zapravo nije nikakvo iznenađenje jer je tinjao još od dana kada je predsjednik Saveza praktički preko noći otpilio Amerikance i u aranžmanu s agencijom Worldeleven prigrlio Argentince za prijateljsku utakmicu. Već tada znalo se da takva promjena neće leći izborniku jer Kovač je čovjek koji planira i ne donosi odluke ad hoc kao nepredvidljivi Šuker, a znalo se i da je u pitanju veliki novac za Savez (poslije se pročulo da je u pitanju milijun dolara). Znalo se također da, bez obzira na atraktivnost suparnika, tvrdoglavi i principijelni izbornik ni pod koju cijenu neće odustati od nastupa s pričuvama.

Kovač je minirao spektakl

I što imamo nakon Argentine? Imamo dva Livnjaka, Kovača i Šukera, na suprotnim krajevima brvna u predvečerje kvalifikacijskog sudara s azzurrima, a Savez ima možda pola dogovorenoga honorara jer je Niko minirao spektakl ostavivši Modrića i ostale zvijezde u Zagrebu. I tko je sada "bad guy" u cijeloj priči; Šuker koji radi izborniku iza leđa, ili on, koji ne slijedi politiku Saveza? Ili obojica?

Recimo to ovako: Šuker je vjerojatno prekasno dobio ponudu Argentinaca, ali kao čovjek postavljen za šefa Saveza kako bi donosio lovu nije imao pravo odbiti ovakvu priliku. Pa koji bi to Savez odbio igrati protiv Messija pred očima cijeloga svijeta!? I da, Niko je trebao dovesti Modrića, Raketu i Mandžu u London. Ne samo zato što bi nam to jamčilo milijun dolara nego i stoga što bi to bila najbolja provjera za Italiju.

Od čega je to strahovao izbornik; od ozljeda, umora svojih zvijezda? Pogledajmo ovaj primjer: Luka Modrić nedavno je u četiri dana igrao iscrpljujuće natjecateljske utakmice protiv Liverpoola na Anfieldu i Barcelone i nije ga slomilo, dapače, bio je rastrčan, raspoložen, briljantan. Pa kako onda nije mogao odigrati barem 60 revijalnih minuta protiv Messija i ostalih nimalo nabrijanih i krvoločnih gauča? Više bi mu, kao i Perišiću, Oliću, Ćorluki, Mandžukiću... koristila ta utakmica u Londonu, odigrana u zaista prijateljskom tonu, nego relaksacija u Zagrebu.

Šuker čeka poraz

Na kraju, Niko Kovač svojom akrobacijom sa sastavom u Londonu ispustio je možda i najveću pobjedu u izborničkom mandatu. Ovako će uoči San Sira kompletna reprezentacija odraditi samo dva jaka, taktička zajednička treninga iza zatvorenih vrata (četvrtak i petak), a okupljanje je počelo još u ponedjeljak. Izgubi li, ne daj Bože, Niko Kovač od Talijana, ne sumnjajte da će mu razočarani Šuker time natrljati nos.

Uostalom, potvrdio je to i jučer na Plesu.

– Razgovarat ćemo o svemu nakon što prođe Italija.

>>Niko, vrijeme je da Srna, Ćorluka i Strinić presele na klupu!

>>Kovač: Sa Šukerom nisam razgovarao, a dvojbi oko sastava nemam!

>>Šuker: Nisu igrali najbolji pa smo izgubili dio zarade

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije