Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastali se u Zagrebu

Šuker vodio IO HNS-a: Iza nas je sjajna jesen, a Mamić i Vrbanović za nas su nevini

Davor Šuker
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
26.11.2015.
u 14:01

Predsjednik HNS-a Davor Šuker uz druge članove IO-a čestitao je izborniku Čačiću na plasmanu na Euro

Davor Šuker jučer se vratio iz Londona, a danas je vodio sjednicu Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. Iako je jedan od čelnika, Zdravko Mamić u istražnom zatvoru, redovno zasjedanje ipak je održano.

Sastanak je bio zatvoren za javnost, a nakon njega nije održana konferencija za medije, već su na stranicama HNS-a izvijestili o čemu se razgovaralo i koji su zaključci doneseni. Stoga vam prenosimo njihov izvještaj u cijelosti.

"Izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić podnio je izvještaj o završetku kvalifikacija za Euro 2016. te je najavio kako će nakon ždrijeba Eura uz rukovodstvo Saveza odabrati odgovarajući kamp reprezentacije.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker uz druge članove IO-a čestitao je izborniku Čačiću na plasmanu na Euro:

"Impresivno je vidjeti da se Hrvatska plasirala na devet od mogućih 11 velikih natjecanja, na tomu nam mogu zavidjeti i veće i bogatije europske zemlje. Imamo odličnu reprezentaciju, osjeti se dobra atmosfera u ekipi, a u Rusiji smo vidjeli da Hrvatska ima i širok izbor kvalitetnih igrača."

Upravo je o širini klupe govorio i tehnički direktor HNS-a dr. Romeo Jozak:

"Poznato je da je za uspjeh na velikim natjecanjima potrebno više od 11 kvalitetnih igrača – potrebna vam je širina, upravo onakva kakvu je Hrvatska pokazala u Rostovu."

Znatan dio vremena Izvršni odbor posvetio je analizi rada u mlađim selekcijama. Čestitke su upućene na adrese U-19 i U-17 reprezentacija koje su uvjerljivo osigurale nastup u Elitnom kolu, a posebna tema bio je izvrstan nastup U-17 reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Čileu.

Podsjetimo, "Čileanci" su plasmanom u četvrtfinale, uz pobjedu nad kasnijim prvakom Nigerijom, ostvarili najbolji rezultat jedne mlade hrvatske selekcije na svjetskim prvenstvima do sada.

"Samo Hrvatska i Belgija od europskih zemalja došle su do četvrtfinala, no još više od rezultata ove generacije veseli nas kontinuitet. Naime, ni jedna europska zemlja nije bila na više svjetskih prvenstava (4) od Hrvatske od 2011., mislim da to dovoljno govori. Kada uzmemo u obzir sve te igrače iz U-21 reprezentacije, ovu "čileansku" generaciju, kao i sve one između, već sada možemo s optimizmom gledati i prema Euru 2020. i SP-u u Kataru 2022. godine", naglasio je Romeo Jozak.

Istaknuta je odlična komunikacija između izbornika Čačića i izbornika U-21 reprezentacije Nenada Gračana, pa je u Rijeci protiv Španjolske hrvatska mlada reprezentacija igrala u najjačem mogućem sastavu.

"Veseli me takva homogenost unutar Saveza. Namjeravamo i u ožujku kod Španjolske u gostima biti u podjednako jakom sastavu, a plan je da i U-19 reprezentacija u Elitnom kolu može računati na sve najjače snage", dodaje Jozak.

Dopredsjednik Saveza Ante Vučemilović-Šimunović bio je zadovoljan prikazanim u Rijeci unatoč porazu:

"Kada usporedimo taj dvoboj Hrvatske i Španjolske s onim od prije nekoliko godina, to je nebo i zemlja. Ovo je puno viša razina, a Hrvatska je pokazala da može parirati jednoj tako jakoj selekciji kao što je Španjolska. Veseli vidjeti toliko mladih igrača koji su već osjetili i razinu A reprezentacija, u Rijeci su igrala čak sedmorica takvih."

Predsjednik Šuker odao je priznanje svim hrvatskim izbornicima, ali i klubovima:

"Jasno je da su svi ti nogometaši manji dio vremena, maksimalno 2-3 mjeseca, u reprezentativnom pogonu, a da ostatak vremena rade u klubovima i sigurno da svih tih uspjeha ne bi bilo bez odličnog rada klupskih trenera. Dokaz toga je i Dinamov plasman u proljetni dio juniorske Lige prvaka, kao i visoke pozicije Dinamove i Hajdukove škole u analizi koliko su prvoligaških igrača "proizveli" za europske klubove. Zbog toga i klubovi nose velike zasluge za ove rezultate, baš kao i izbornici i stručni stožeri naših selekcija."

Romeo Jozak zaokružio je razgovor o reprezentacijama:

"Iza nas je zaista izvrsna jesen, pa i cijela godina. U tu priču uključila se i futsalska reprezentacija koja je izborila Euro 2016., a nadamo se da će uskoro i Svjetsko prvenstvo. Istodobno, ženska reprezentacija drugoplasirana je u svojoj skupini kvalifikacija, i tu je vidljiv jasan korak naprijed. U svim aspektima reprezentativnog nogometa, možemo sa sigurnošću reći da je aktualni trenutak jako dobar, a budućnost – svijetla."

Aktualne teme

Izvršni odbor također je razgovarao o aktualnoj istrazi Uskoka protiv petorice okrivljenika, među kojima su prvi dopredsjednik HNS-a Zdravko Mamić te izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

Izvršni odbor zauzeo je jedinstveni stav da se poštuje načelo presumpcije nevinosti. Drugim riječima, kao i u drugim pravnim državama, poštuje se načelo da je svatko nevin dok se ne dokaže suprotno. Hrvatski nogometni savez detaljno će pratiti tijek događaja te po potrebi donijeti odgovarajuće odluke.

Nadalje, potvrđeno je nekoliko dopuna i izmjena Pravilnika o statusu igrača i registracijama te Pravilnika o arbitražnom sudu. Istodobno, imenovana je Komisija za rad s posrednicima.

Donijete su propozicije za natjecanje u malom nogometu za žene u kojem će sudjelovati 10 klubova. Time se ide u korak sa sportom koji je u svijetu u velikoj ekspanziji te se daje novi zamah ženskom nogometu u Hrvatskoj.

Proslavljeni reprezentativac Josip Skoblar imenovan je ambasadorom Hrvatskog nogometnog saveza za Euro 2016. u Francuskoj.

Jednoglasno je potvrđena lista međunarodnih sudaca prema prijedlogu Komisije nogometnih sudaca.

Također, IO HNS-a donio je odluku o izradi monografije na temu 25 godina Hrvatskog nogometnog saveza od samostalnosti, što će biti novi iskorak u području izdavaštva HNS-a."

>>Stojan Mamić došao posjetiti brata Zdravka u Remetinec

Komentara 28

Avatar peet
peet
19:15 26.11.2015.

Ajd sad recite da Suker laze. Da su nam ove srb#e#n#de u vladi i pola sposobne kao HNS gdje bi nam bio kraj. MI HRVATI!!!!!!!

MA
...Marsijanac
18:08 26.11.2015.

Puna podrska mom Sokcu Sukeru, koji radi kao volonter za HNS. To jako pece crvene, posto oni na sve moguce nacine nastoje staviti svoje sape na lovu koju zaradjuje HNS

MA
...Marsijanac
18:05 26.11.2015.

Puna podrska Dinamu i HNS-u ,dvijema najuspjesnijim sportskim udrugama u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije