Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorio igralište

Šuker: Ponosim se jer je, uz branitelje, HNS jedina konstanta u Hrvatskoj

Davor Šuker
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
18.12.2015.
u 08:26

Šteta što zbog politike nismo iskoristili priliku da i Hrvatska postane jedan od domaćina EP-a 2020. godine, rekao je predsjednik HNS-a.

– Svi savezi u okruženju voljeli bi biti kao Hrvatski nogometni savez, kao hrvatska nogometna reprezentacija. Od postojanja Hrvatske, mi smo, uz branitelje koji su je stvorili, jedina konstanta – rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker prilikom otvorenja novog nogometnog igrališta s umjetnom travom u Vidovcima kod Požege.

Istaknuo je da je hrvatski nogomet jedini u svijetu uvijek visoko držao ruku na srcu i ponosio se svojom zemljom i svojim navijačima. Upravo zbog toga ćemo, istaknuo je, uskoro biti na Europskom prvenstvu. Prema njegovim riječima, u Hrvatskoj bi, od Dubrovnika do Osijeka, trebalo postaviti još dvije tisuće igrališta sličnih ovom koje je HNS darovao školi nogometa županijskog ligaša Dinama iz Vidovaca. Riječ je o akciji u koju se, kaže, trebaju uključiti svi, od gradova i županija do države. Šuker je osobno od kineske veleposlanice zatražio pomoć u uvozu umjetne trave po nižoj cijeni, kako bi se što većem broju djece u cijeloj Hrvatskoj omogućilo treniranje u kvalitetnim uvjetima.

– Puno djece u Hrvatskoj igra nogomet u velikim gradovima, ali reprezentativci gotovo u pravilu svoj put počinju u manjim i siromašnim dijelovima zemlje. Dokaz za to su Mandžukić i Olić, koji dolaze upravo iz ovog dijela Slavonije. Stoga pozivam djecu da sanjaju, jer netko od njih sigurno će ispuniti svoj san.

Šuker je istaknuo kako bismo se u tom smislu trebali ugledati na Mađarsku i Sloveniju, koje su sagradile velebne stadione. Dodao je da je šteta što zbog politike nismo iskoristili priliku da i Hrvatska postane jedan od domaćina EP-a 2020. koji će se, podsjetio je, održati u 13 gradova širom Starog kontinenta. Bez obzira na to, ponosimo se i sretni smo zbog toga što se u našoj zemlji svaki tjedan odigra više od 3000 utakmica.

– Mandat mi traje još dvije i pol godine. Hvala vam što imamo to jedinstvo, jer bez jedinstva, vjerujte mi, možda bi se netko i umorio i poželio otići – poručio je Šuker Požežanima očito aludirajući na sebe i vrh HNS-a.

>>Otto Barić otkriva tajnu: Što je mislio o Šukeru na Euru 1996.

Komentara 25

DU
Deleted user
13:50 18.12.2015.

Bravo HNS ! Jedina svijetla točka ste vi i Dinamo i zato vas komunjare napadaju sa svih strana ! Izdržite samo još malo pa ovi represivci iz šume će brzo otić. , a ovi njihovi trabanti će i dalje kmečatii i tražiti neke njihove dokaze

KA
kapunjohan
09:07 18.12.2015.

Ako ima kriminala u HNS- neka pristojni organi ,točno utvrde ,bez podmetanja, i stručno nepobitno i na pravi način, što je učinjeno i tko je ,,kršitelj, . Takve kršitelje treba maksimalno kazniti ali i prestati javnim blaćenjem ,,svih,, ,jer će se tako srušiti i ono malo ponosa što ga u svijetu uživa hrvatska država a kojeg su izgradili ,,hrvatski,, sportaši među kojima su pri vrhu i nogometaši.Što bi bilo kad bi napr. političari mogli u svijetu tako visoko plasirati Hrvatsku kao državu visoko rangiranoga životnog standarda /plače, zaposlenost, pravda,školstvo , zdravstvo , stambeno zbrinjavanje itd./, narod bi ih vjerovatno cijenio.Politiki treba zatvoriti mogućnost da i u sport uvuče ,,podobnike,,, ona neka uredi dobre i pravedne zakone, koji će omogućiti transparentnost i poštenost posla a rješenja neka traže ljudi iz sporta. Sporta bez publike nema- zato treba učiniti sve da i ,,hrvatski,, navijači i njihova euforija postanu ponos i neka se politika sa ,,polarizacijom,, i razbijanjem ne uvlači među njih.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
10:28 18.12.2015.

HNS smeta svima zato što članovi partije nisu u njemu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije