Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Šuker: Ništa protiv Etičke komisije Fife, ali čekamo presudu CAS-a

Sjednica Skupštine HNS-a trajala je kao jedno poluvrijeme nogometne utakmice, svi su prijedlozi bili jednoglasno usvojeni, pa tako i proračun za 2016. godinu
23. prosinca 2015. u 11:18 1 komentara 101 prikaza
Platini Šuker
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Bivši predsjednici Hrvatskog nogometnog saveza Mladen Vedriš (predsjednik od 1990. do 1994.) i Branko Mikša (1997. - 1998.) na sjednici Skupštine HNS-a jednoglasno su imenovani počasnim predsjednicima te nogometne organizacije! Dosad je HNS imao jednog počasnog predsjednika, pokojnog Vlatka Markovića, a sada su Vedriš i Mikša također zaslužili to priznanje. Mladen Vedriš je, podsjetimo, bio prvi predjsednik HNS-a i jedan je od najzaslužnijih za razdruživanje s Nogometnim savezom Jugoslavije, dok je Branko Mikša bio predsjednik HNS-a tijekom SP-a u Francuskoj na kojem je hrvatska reprezentacija osvojila brončano odličje.

Sjednica Skupštine HNS-a trajala je kao jedno poluvrijeme nogometne utakmice, svi su prijedlozi bili jednoglasno usvojeni, pa tako i proračun za 2016. godinu. Predviđeni su prihodi od 197 milijuna kuna, a rashodi od 168 milijuna kuna, pa bi HNS 2016. godinu trebao završiti u plusu od 29 milijuna kuna. Priznanje za rad dobio je i bivši nogometaš i izbornik mlade reprezentacije Martin Novoselac koji odlazi u mirovinu. Predsjednik HNS-a Davor Šuker istaknuo je da će Hrvatska 22. ožujka igrati u Osijeku prijateljsku utakmicu s Izraelom.

Pitali smo Šukera na kasnijoj konferenciji za novinare kakav je stav naše nogometne organizacije i njegov osobno kao člana IO Uefe o drastičnim kaznama Michelu Platiniju i Josephu Blatteru.

– Izvršni odbor Uefe već je dao potporu Platiniju. Ne bih želio omalovažiti Etičku komisiju, ali željno čekam da taj slučaj dođe na Sportski arbitražni sud, koji je zadnja instanca, gdje će Platini, vjerujem u to, očistiti svoje ime i ugled! A kao član Izvršnog odbora Uefe, dajem mu maksimalnu potporu!

>>Nogomet na dnu! Blatter: Ovo je politički progon!

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj