Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HNS-a

Šuker: Koliko je huligana dosad procesuirano?

27.05.2014., Austrija, Bad Tatzmannsdorf -  Popodnevni trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci Svjetskog prvenstva 2014 u Brazilu. Davor Suker. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.07.2015.
u 14:00

– Žao mi je što ćemo baš protiv Turske igrati pred praznim tribinama, ostane li ta odluka. Turska je zaista dobar, atraktivan protivnik

Prepoznatljiv osmijeh u zračnoj luci nakon povratka sa „sudbonosne" turneje otkrivao je zadovoljstvo predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera. Uefin sud čekao je kao uzjogunjena štreberica najteži ispit na godini ponavljajući „past ću, past ću", a vratio se gotovo s peticom i pohvalom za vladanje. Cijela zemlja gledala je zabrinuto prema Nyonu, a na povratku iz Sankt Peterburga, kamo je skoknuo na ždrijeb za SP u Rusiji 2018., dočekao ga je samo vjerni Zorko Srebrić. Ni cvijeća, ni klicanja, ni transparenata... Gdje li su slatki igrački dani!

Skupina je dobra

El presidente nije klicao sam sebi zbog kaznice od zlata.

– Pričekajmo obrazloženje Uefe. U petak ćemo imati sjednicu Izvršnog odbora HNS-a pa ćemo razmišljati što i kako dalje. Čim smo sletjeli, doznali smo da ćemo prvu utakmicu u kvalifikacijama za SP igrati protiv Turske – šturo je rekao u TV-kamere.

Nešto kasnije bio je rječitiji, a počeo je s lakšim zalogajima – ždrijebom skupina koji nam je na putu prema Rusiji dodijelio Tursku, Finsku, Island i Ukrajinu.

– Jesmo li favoriti? Ha, tko može u današnjem nogometu unaprijed za sebe reći da je favorit. Ipak, mislim da je skupina dobra.

Nije mu legla vijest koju je dobio čim je uključio mobitel po slijetanju.

– Žao mi je što ćemo baš protiv Turske igrati pred praznim tribinama, ostane li ta odluka. Turska je zaista dobar, atraktivan protivnik, imali smo žestoke okršaje u prošlosti i siguran sam da bi stadion bio pun. Jako je teško ovako rano prognozirati i govoriti o šansama, do početka tih kvalifikacija ima još dosta i pitanje je tko će tada biti u kakvoj formi.

Podijelio je Šuker impresije s Putinova spektakla u Sankt Peterburgu.

– Vrijedilo je vidjeti, ruski premijer i predsjednik s ponosom su pokazali što pripremaju, vjerujem da će u Rusiji 2018. biti sjajno. Drago mi je da se SP vraća u Europu i mi se već od danas počinjemo paralelno pripremati i za to natjecanje.

Država mora pomoći

No, prvo se treba posvetiti aktualnim kvalifikacijama koje izbornik Kovač i njegovi izabranici nastavljaju s bodom minusa.

– Opet bih apelirao na sve, od države do medija, da nam pomognu.

Je li se u Sankt Peterburgu komentirala Uefina kazna?

– Razgovarali smo s brojnim kolegama iz drugih saveza, dužnosnicima i svi su nam prilazili s tako puno poštovanja... Ljudi sve vezano uz hrvatski nogomet više cijene vani nego ovdje. Ali ne bih previše o kazni, dajte nam desetak dana da sačekamo obrazloženje pa ćemo moći više reći. Disciplinsko tijelo Uefe ima svoj sustav, svoja pravila, neovisno je i zna se otprilike kakve su kazne za što. Ja bih postavio samo jedno pitanje, a volio bih da ga postavljaju drugi: koliko je huligana dosad u ovoj državi procesuirano? I jesu li oni važniji od europskih i svjetskih prvenstava?

>> Hrvatskoj oduzet bod, dvije utakmice igramo bez publike, a HNS mora platiti 100.000 eura

>> Tursku, Ukrajinu i Island smo izbacivali u dodatnim kvalifikacijama, a s Finskom nismo nikada igrali

Komentara 64

GI
gismund
14:41 27.07.2015.

bravo šuker, odlično pitanje milanoviću i ostojiću! dakle milanoviću i ostojiću, koliko ste huligana iz milana do sada strpali iza rešetaka? kolike ste crtače svastike priveli sucu na suđenje?? koliko??????????????????

SA
Sampei
14:48 27.07.2015.

zašto partija ne želi otkriti i procesuirati huligane? zašto????

Avatar cera
cera
14:35 27.07.2015.

Haha koliko ih je procesuirano. Nikoliko eto koliko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije