Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigla lova od ep-a

Šuker i igrači opet pregovaraju o premijama

'08.10.2012., Trening kamp Zagrebello, Zagreb - Trening hrvatske nogometne reprezentacije. Ivan Rakitic, Luka Modric Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
1/4
10.10.2012.
u 10:02

NOVO DOBA: Dosad je 60 posto zarade ostajalo savezu, 40 igračima, Šuker želi da bude 65:35

Održan je drugi dio razgovora između vodstva HNS-a i reprezentativaca u vezi s premijama. Ti su razgovori započeti prije mjesec dana i prema informacijama koje su procurile, ne bi smjelo biti problema oko konačnog dogovora. Danas će se razgovori nastaviti, a nije isključeno da se dogovor ostvari i "zapečati" uoči utakmice s Walesom u Osijeku, dakle početkom sljedećeg tjedna.

U ime HNS-a pregovarač je predsjednik Davor Šuker, dok igračka prava zastupaju kapetan Darijo Srna te stariji i iskusniji igrači (Pletikosa, Ćorluka, Šimunić, Modrić...). Šuker je, podsjetimo, igračima već ukinuo neka prava (dnevnice na putovanjima, piće u hotelskom aperitiv-baru...), a nije prošla Šukerova ideja da igrači na reprezentativno okupljanje i povratak u klubove putuju zrakoplovima u ekonomskoj klasi. Igrači su, naime, inzistirali da im HNS i dalje kupuje karte za poslovnu klasu i u tome su uspjeli, Šuker se nije previše inatio...

Inače, u ovaj razgovor o isplati premija uključena je i podjela premija za već odigrani Euro. Naime, Uefa je isplatila HNS-u zarađeni novac od nastupa u Poljskoj, u blagajnu u Rusanovoj 13 sjelo je devet i pol milijuna eura. Od te svote HNS-u je pripalo 60 posto, ili 5,7 milijuna, dok bi stručni stožer i igrači trebali podijeliti 40 posto od 9,5 milijuna, odnosno 3,8 milijuna eura.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede.

Ključne riječi

Komentara 7

Učitelj
12:09 10.10.2012.

teško ćete sa šukijem do dogovora, on je i kao igrač zavrtao ruku savezu i bio nepopustljiv, hi hi

OK
okvardz
12:46 10.10.2012.

A ja mislio svi oni domoljubi i graju za Hrvatsku sa srcem.

BO
bomba
11:02 10.10.2012.

Ja bi predložio 70%/30% u korist saveza. Pa čast je igrati za reprezentaciju a posao je igrati za klub. Npr. da bi dobio radnu dozvolu u V.Britaniji gleda se koliko si odigrao za repku utakmica u zadnje dvije godine. Paa ako misliš dobro unovčiti noge u engleskoj ligi onda moraš biti standardan u repki. A ono što ostane u savezu viška neka se uloži u razvoj nogometa u RH a ne samo da se podjele međusobno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije