Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poput Malage

Sud odbio Rayo Vallecano, Rakitić i Sevilla u Europi

'Sevilla's Ivan Rakitic (R) is congratulated by Alvaro Negredo after scoring against Real Betis during their Spanish first division soccer match at Benito Villamarin stadium in Seville April 12, 2013
Reuters/Pixsell
12.07.2013.
u 13:25

“Nisam imao iluzija da ćemo igrati u Europi”, rekao je Paco Jémez

Sevilla Ivana Rakitića igrat će iduće sezone u Europskoj ligi premda je završila na tek 9. od 20. mjesta u španjolskoj ligi. Osmoplasirani Rayo Vallecano, koji je mjesto u Europi izborio na terenu, zbog financijskih problema nije dobio dozvolu za igranje.

Međunarodni sportski sud potvrdio je sinoć negativnu odluku i tako Rayu, malom klubu s jugoistoka Madrida, razbio snove o izlasku na međunarodnu scenu nakon 14 godina.

Taj isti sud nedavno je odbio žalbu šestoplasirane Málage kojoj je UEFA, krovna organizacija, također zbog financijskih poteškoća zabranila igranje u europskim natjecanjima.

Ispadanjem Málage mjesto se bilo otvorilo Rayu koji je posljednji i jedini put igrao u kupu UEFA 2000. godine kada je dobio pozivnicu zbog fair-playa. Tada je ispao u četvrtfinalu od također španjolskog Alavésa. Sada je, pak, ispao i prije ždrijeba za 3.pretkolo.

“Nisam imao iluzija da ćemo igrati u Europi”, rekao je Paco Jémez (43), trener koji je lani umjesto borbe za opstanak u ligi, odveo klub među najveće u Španjolskoj. „Prošla sezona bila je povijesna. Ova će biti iznimno teška”, rekao je.

Rayo je još lani bio u tehničkom bankrotu, a stečajni upravitelj određivao je transfere, potpisivao zaposlenicima ugovore i vodio financije kluba. Prošli mjesec je prodao gotovo sve igrače, čime je namaknuo potrebni novac, a među ostalima u Granadu je otišao najbolji strijelac Piti. U jednom trenutku klub je morao naći 14 novih igrača, a popunjavanje momčadi slobodnim, posuđenim ili igračima iz podmlatka još uvijek traje.

Unatoč tome predsjednik kluba Raúl Martín Presa (38) do posljednjeg je trenutka vjerovao u igranje Europske lige. On će možda uložiti žalbu na odluku sportskog suda, no njen rezultat bi bio poznat tek nakon ždrijeba za 3.pretkolo što bi UEFA-i stvorilo probleme.

Stoga je prilično sigurno da će se u pretkolu naći Sevilla, čiji igrači se trenutno nalaze na jugu zemlje u gradu Cádiz. Zasad je još uvijek neizvjesno s kakvom će ekipom krenuti u Europu. Nakon što su prodali reprezentativca Jesúsa Navasa u Manchester City govori se i o odlasku napadača Álvara Negreda. Istovremeno je u klub došao najbolji strijelac belgijske lige s 28 pogodaka, Kolumbijac Carlos Bacca. Ivan Rakitić je ranije uvjetovao svoj ostanak pojačanjem ekipe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije