Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesni trenutak

Suci koristili video snimku na utakmici između Talijana i Francuza, Fifa zadovoljna!

Bjorn Kuipers
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
02.09.2016.
u 13:41

Suci su prvi put koristili video tehnologiju u dvoboju reprezentacija. Bjorn Kuipers je na terenu pomoću slušalice dobivao pomoć od jednog suca koji je na raspolaganju imao video tehnologiju

Gianni Infantino, prvi čovjek Fife, je uvođenje video tehnologije i odluku suca Bjorna Kuipersa da ne dosudi najstrožu kaznu na utakmici Italija - Francuska (1:3) označio kao povijesni trenutak.

Naime, na  prijateljskoj utakmici u Bariju domaći su igrači u jednom trenutu tražili jedanaesterac nakon što je Layvin Kurzawa igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali nizozemski sudac nije pokazao na bijelu točku.

Suci su prvi put koristili video tehnologiju u dvoboju reprezentacija. Bjorn Kuipers je na terenu pomoću slušalice dobivao pomoć od jednog suca koji je na raspolaganju imao video tehnologiju te je na usporenoj snimci mogao vidjeti događanja na terenu.

Prve reakcije su pozitivne, a zadovoljan je i čelni čovjek Fife.

- Sudac je zaustavio utakmicu na nekoliko sekundi i u dogovoru s ostalim sucima nije odlučio pokazati na bijelu točku. Snimka je u dvije situacije pomogla sucima. To je pozitivno. Dobro je ako može pomoći sucima da naprave manje pogrešaka i zaštite igru. No, treba provesti analizu, jer se igra ne smijem prekidati. Ovo je bio povijesni trenutak - rekao je Gianni Infantino.

Komentara 7

BR
branko61
15:37 02.09.2016.

Glupost je da se igra ne smije prekidati. Pa bar se u nogometu igra svako malo prekida (simuliranja, korneri, slobodni udarci i sl.). Na kraju krajeva igra bi se prekinula i da je sudac svirao, u ovom slučaju neopravdani, kazneni udarac. Onda je bolje izgubiti par sekundi i imati poštenu igru.

3M
3Marsijanac
17:09 02.09.2016.

Bjorn Kuipers je na terenu pomoću slušalice dobivao pomoć od jednog suca koji je na raspolaganju imao video tehnologiju .....>>>. Vazne snimke kao jedanajsterci, pogodci , zaledja moraju biti dostupni i izbornicima na koje bi oni morali imati pravo pregleda.

ST
steiner
15:29 02.09.2016.

Kakva pomoć od nove tehnologije ako je kako kažete Kurzawa igrao rukom u svom ukazanom prostoru a najstrožija kazna nije dosuđena, nego nije Fifi u interesu da bude pošteno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije