Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA CIBONE

Subotić: Bilinovac je 'playmaker' kojem treba vjerovati

Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/12
05.10.2017.
u 22:37

Čak trojica cibosa (Tomas, Žorić, Melvin) zabili su po 18 koševa za prvu pobjedu Zagrepčana u novoj sezoni regionalne lige

Prvu pobjedu u službenim utakmicama u ulozi trenera Cibone Slobodan Subotić izborio je protiv Olimpije (96:85), kluba u kojem je proveo kao igrač 12 godina.

Zbilo se to u Draženovu tomu, u 2. kolu ABA lige, pred oko 800 gledatelja i uz veliki doprinost veterana. Sjajno prvo poluvrijeme odigrao je novopridošli Marko Tomas (16 od 18 koševa u prvom dijelu), a izvrstan u završnici bio je Luka Žorić (12 od 18 koševa u posljednjih pet i pol minuta).

Većinu tih koševa Žorić je zabio šutirajući s poludistance, a poput Žorića 18 je zabio i Amerikanac Cleveland Melvin koji je otvorio drugo poluvrijeme s tricom i dvicom iz kontre. A baš u tom razdoblju Cibona se odvojila na "plus 16" (63:47 u 23. minuti) što se pokazalo nedostižnom razlikom za anemične goste.

Zapravo, u sastavu zmajčeka energičan je bio jedino centar Jordan Morgan koji je zabio 26 koševa i upisao 12 skokova što mu je donijelo i vrlo visoku valorizaciju (39). No, kazao je da mu to i nije bila neka utjeha:

- Zabiti 85 koševa u gostima u ABA ligi je dobro, no ako ne igraš obranu onda je teško dobiti u gostima bilo koga, a pogotovo momčad poput Cibone.

Još kritičniji prema svojoj momčadi bio je trener Ljubljančana Gašper Okorn:

- Izgubili smo bez ispaljenog metka, bez prave borbe. Kada u prvom poluvremenu primiš 52 koša onda je samo pitanje kada će se ta utakmica prelomiti, a prelomila se odmah početkom treće četvrtine. Jedino što je u našoj igri bilo pozitivno jest 19 napadačkih skokova, a sve ostalo bilo je "Bože pomozi". Mi bez obrane i kontre ne možemo živjeti.

I iz redova pobjednika mogli su se čuti tonovi nezadovljstva:

- Kontrolirali smo razvoj događaja tijekom cijele utakmice, no za malo veći skalp, pobjedu nad jačim suparnikom, moramo biti puno bolji u obveznom dijelu igre. Ljubljančani su nam uhvatili 19 skokova u napadu, a ne bih rekao da su jedna od boljih skakačkih momčadi u ligi. To je ili lijenost ili smo bili premekani. Ova momčad ima napadačke kvalitete, ali za bilo kakvu gostujuću pobjedu treba puno bolje skakati.

Suglasan sa svojim najnovijim pojačanjem bio je i trener Slobodan Subotić:

- Baš kao i protiv Mege, i ovaj put smo utakmicu otvorili nekako mekano, s previše primljenih laganih koševa. Zabrinjava me taj defenzivni skok, a dobra je stvar da smo imali 23 asistencije (op.a. Bilinovac 6, Rozić 5, Tomas 3...). Tomas je igrač koji nam je donio novu dimenziju. Želim da što duže ostane s nama jer to je igrač uz kojeg i drugi igrači dobiju na vrijednosti.

I drugu utakmicu zaredom, Cibonin američki razigravač Langston Hall nije bio na očekivanoj razini pa je puno više minuta dobio Josip Bilinovac što je ovaj vrijedni branič i opravdao sa šest asistencija i niti jednom izgublenom loptom:

- Vi u Hrvatskoj govorite da nemate "playmakera", a ja tom momku vjerujem. On je završio utakmicu sa 12 koševa, šest asistencija i četiri skoka, ali igrao je i sjajnu obranu, a u napadu je bio hladne glave. On je igrač na kojeg treba računati.

Sljedeću utakmicu regionalne lige Cibona igra u nedjelju u Podgorici protiv Budućnosti, a za tu utakmicu trebao bi biti spreman i pridošli litavski centar Deividas Busma.

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
22:51 05.10.2017.

kada ode Tomas zatvorite klub.. smiješni ste sa ovom ekipom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije