Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK Danijel Subašić, vratar bijelih, prvi put gost u svojim Stanovima

Subašić: Tomasov mi neće zabiti!

Foto: Goran Kovačić
import
24.10.2008.
u 15:12

Danijel Subašić, Hajdukov vratar, uvijek je dobre volje. Zaraznog osmijeha, oko sebe širi odlično raspoloženje. Koje, kako se približava dvoboj između Zadra i Hajduka, raste iz sata u sat.

Sutrašnja utakmica u Stanovima bit će mu svojevrsni povratak kući. Naime, Subašić je u Hajduk došao na posudbu upravo iz Zadra.

Vratiti se pjevajući
- Ha-ha, povratak kući. Dobro zvuči. Ali, želim se kući, u Split, iz Zadra vratiti pjevajući. A to znači da na Stanove idemo po tri boda. Neće nam biti lako, Zadar je sve bolji, a poruke koje šalju Zadrani vrlo su jasne – kaže Subašić.

Otkad je zadarsku adresu zamijenio splitskom, Subašiću je krenulo. Nakon što se izborio za mjesto u prvom Hajdukovu sastavu, zaslužio je i poziv izbornika reprezentacije Slavena Bilića. No, nije zaboravio na grad iz kojeg je došao i bivše suigrače, stalno je na liniji sa Zadrom, a svaki slobodan splitski trenutak koristi da ode u svoj grad.

- Uživam u Zadru, nedavno sam bio na piću sa Županom, Terkešom, Tomasovom i Vukovićem. Ali, imat ću i motiv više da ne primim pogodak, da ih pobijedimo, jer tko bi izdržao njihovo silno zadirkivanje ako bi nas pobijedili – rekao je Subašić.

Kroz misli su mu prošli svi treninzi u Stanovima. Svaka je travka osjetila njegovo tijelo, toliko se puta bacio...

- Znam svaku grbu, svaki pedalj travnjaka. Zato sam uvjeren da ću sačuvati svoju mrežu netaknutom. A naši napadači će, siguran sam, zabiti barem jedan pogodak. Andrija Vuković je veliki hajdukovac, moj veliki prijatelj i pravi čovjek, ali znam da će i on sve učiniti da ne primi pogodak. No, ovaj put mu to neće uspjeti – uvjeren je u pobjedu Hajduka Subašić.

Pozorno prati Zadrove nastupe ove sezone. Ne ide Zadranima baš dobro.

- U početku su bili loši, ali počeli su bolje igrati. Zadru želim sve najbolje, želim mu da uđe u niz pobjeda što prije. Ali, neka se to dogodi tek nakon nedjelje – rekao je Subašić.

Upro je prstom u Terkeša, Župana i Tomasova, zadarski trojac od kojega Hajduku i njemu prijeti najveća opasnost.

- Terkeš je jako opasan, zabija i iz poluprigoda, Župan ima neugodan udarac, a Tomasov je nepredvidljiv u driblingu. No, nas zanima samo pobjeda, a mene još i da ne primim pogodak – kazao je Danijel Subašić.

Ogled s Tomasovom
U onoj splitskoj utakmici, u premijeri prvenstva, Tomasov je imao veliku prigodu za pogodak. No, pokušao je poigravati se sa Subašićem, izdriblati ga i to mu se obilo o glavu. Nije uspio postići pogodak.

U nedjelju će biti nastavljeno to prijateljsko i sportsko natjecanje između dvojice Zadrana.

- Nismo se ni u što kladili, ali neka me on i ovaj put, bude li u sličnoj situaciji, pokuša “zavaljati”. I neka opet ne uspije zabiti pogodak – zaključio je Danijel Subašić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije