Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji vratar

Subašić: Sustići ću 
svog bivšeg trenera Gabrića

Monaco's goalkeeper Danijel Subasic celebrates his team victory against  Zenit St. Petersburg during their Champions League Group C soccer match at Louis II stadium in Monaco, December 9, 2014. Monaco won 2-0 and qualified for the next round of the compet
11.12.2014.
u 11:00

DVA ZADRANINA U LP-u: Modrić i ja. nije loše za klince koji su se s deset godina radovali pobjedi nad Hajdukom

Nizozemac Stekelenburg i Argentinac Romero, Brazilac Talisca i Talijan Candreva... Sve su to priče najboljeg vratara Lige prvaka, najboljeg vratara u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

A već ste nas prežalili

Danijel Subašić s Monacom je napravio čudo, prvi su u skupini C, ispred Bayera, Zenita i Benfice. Krvavi rad tog stasitog Zadranina gurnuo je u orbitu, to ne zaboravlja ni sada kada slavi velike trenutke.

– Lijepo je to što smo napravili, veliki je to rezultat. A bili smo prežaljeni, malo je tko Monaco, posebno nakon slabog početka u prvenstvu, vidio tako daleko. Trebalo nam je malo vremena da se posložimo, ostali smo bez Jamesa, Falcaa, Rivierea, Abidala... Stojimo čvrsto na terenu, imamo dobru kontru – kaže Subašić. A ima Monaco i dobrog vratara...

– Nije loš, ha-ha...

Statistika je vrlo jasna, samo jedan primljeni gol u šest utakmica. Danijele, najbolji ste vratar Lige prvaka.

– Nije loše... Sjećam se kada mi je moj trener Tonči Gabrić govorio: "Kad ti budu zvjezdice na centru, bit ćeš golman, znat ćeš da si nešto napravio". Evo, zvjezdice su tu, valjda će Gabrić biti zadovoljan, nešto sam napravio. Znam da je on bio u četvrtfinalu Lige prvaka s Hajdukom, pokušat ću ga sustići – kazuje Subašić.

Za to će trebati proći osminu finala. Koga Subašić priželjkuje za rivala?

– Imamo recept za prolazak, jedna utakmica 1:0, druga 0:0, pa tko bude – kaže Subašić.

Hrvatska živi lijepe dane u LP. Srna, Modrić, Rakitić, Mandžukić, Jedvaj, Subašić...

– Dva Zadranina u osmini finala Lige prvaka, to je pravo čudo. Luka i ja smo isto godište, zajedno smo odigrali prve utakmice. Još kao klinci od deset godina pobijedili smo Hajduk u Splitu sa 3:1. Valjda je to bila naznaka ovih dana, ha-ha. Još je i Zadar dobio Cedevitu, kakva večer – sjajno je raspoložen Subašić.

Nije želio daleko gledati, čeka da završi izvrsna godina. U Ligi prvaka samo ga je Benficin Talisca svladao, u četiri kvalifikacijske utakmice za Euro samo mu je Talijan Candreva zabio.

– Ova 2014. godina bila mi je odlična, najbolja u karijeri. Postao sam prvi vratar reprezentacije, sad i ova Liga prvaka. Samo neka bude zdravlja, to je najvažnije, za ostalo ću se sam pobrinuti. Kad nemaš zdravlja, nemaš ništa – kazao je Subašić.

Nisam sklon euforiji

Svjestan je da mu svaki novi dan nosi novi izazov. Tako je bilo dok je u Monacu bio prvi vratar Argentine Romero, pa je trebao doći Valdes iz Barcelone, doveden je prvi vratar Nizozemske Stekelenburg. Svi oni gledaju u leđa našem Subašiću.

– Nikada se nisam zamarao pričama, važno je dokazivati, nisam sklon euforiju ili tugovanje. Sad više nitko o tome ne priča, valjda su vidjeli da je sve u redu – zaključio je Subašić.

>> Hrvati sjajni u Ligi prvaka - Mandžo treći strijelac, Subašić prvi golman!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije