Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
URUGVAJ - JUŽNA KOREJA 2:1

Suarez nakon 40 godina otvorio vrata za povratak u elitu

Urugvaj - Južna Koreja (1)
Foto: Reuters/AFP
1/10
26.06.2010.
u 17:40

U prvom susretu osmine finala SP-a Urugvaj je pobijedio Južnu Koreju 2:1 (Suarez 8', asistencija Forlan i 80', Yong Lee 68'). U četvrtfinalu Urugvaj čeka pobjednika susreta SAD - Gana.

 

Urugvaj se ispod ekvatora osjeća kao riba u vodi, osvojili su prvenstva 1930. i 1950., kad se igralo na južnoj hemisferi, a sada opet briljiraju. Mladim generacijama koje su ih gledale postavili su visoko letvicu – četiri utakmice na najtežem turniru nižu pobjede. A još su tri do kraja.

– Čuli smo kako se slavi, od vrtića, trgovačkog centra do staračkog doma pa smo odlučili produžiti party. Nećemo graditi kule u oblacima, ali ne kanimo razočarati naše kod kuće – blistao je izbornik Urugvajaca Oscar Tabarez.

Sinkronizirana greška

“Korejski Mourinho” Huh Jung Mooa srdio se, ali ni sam nije znao na koga treba galamiti. Kiks s početka utakmice, koji će osvanuti na nekome od DVD-a “Najveći nogometni gafovi”, bio je poklon kakav Urugvajci nisu mogli odbiti. Plivačkim rječnikom, sinkronizirano su pogriješila četvorica braniča i vratar te samoga ostavili Luisa Suareza, koji je ove sezone u 61 utakmici zabio 54 gola. Kada takav strijelac loptu dobije osamljen u petercu, ne ostaje ništa drugo, nego u koloni pognute glave krenuti prema centru.

– Pokazali smo da smo momčad na kojoj mnogi mogu slomiti zube, nismo nikome baš lagan zalogaj – dodao je izbornik Tabarez.

Čekaju već 60 godina naslov, a ždrijeb im je ponudio – laganu šetnju. Jednu su prepreku prošli, nakon 40 godina igraju u četvrtfinalu. Plavi će vjerojatno lako produžiti korak dalje i onda se za finale potući s Brazilom.

– Nije nas briga tko je s druge strane, imamo sve što nam treba da bismo napredovali korak po korak – kazao je heroj Luis Suarez.

Park Ji-Sung se trudio, diktirali su malo tempo i Korejci, zatresao je mrežu i Chung Yong, ali nije pomoglo.

– Naš je cilj ionako bio plasirati se među 16 najboljih momčadi na turniru – kazao je Park.

Nitko nije preokrenuo

Bilo je važno samo izdržati do poluvremena, ionako nitko protiv svijetloplavih nije uspio preokrenuti kada su s vodstvom otišli na odmor. Nisu to uspjeli ni Južnokorejci. Suarez je samo potvrdio da žele daleko. U ruke sada samo trebaju uzeti DVD, proučiti igru Brazila i Španjolske.

Svjetsko prvenstvo, osmina finala:

Urugvaj - Južna Koreja 2:1

Stadion: Port Elizabeth, Nelson Mandela

Sudac: Wolfgang Stark (Njemačka)

Gledatelja: 40.000

Igrač utakmice: Luis Suarez

Komentara 3

DU
Deleted user
18:13 26.06.2010.

dobra utakmica,cudi me da su Korejanci posustali nakon izjednacenja..Suarez,ah,za njega znamo da ponekad zasluzi Oscara za glumu,ali,ali,zna on igrati nogomet,fenomenalna gajba... veceras sam za DONOVAN-a..

CL
ClinOr
09:23 27.06.2010.

Prije početka SP-a sam rekao kako ću najviše navijati za Urugvaj. Baš su me jučer razveselili. Sada Gana, pa šta bude.

OB
-obrisani-
11:40 27.06.2010.

Pa reprezentacije Urugvaja i hrvatske su največa iznenađenja World Cupa u JAR-u..Prvi jer su tako dobro i uspješno odigrali a drugi jer su tako spokojno i zavistno pratili SP zbivanja doma pokraj TV ekrana..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije