Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međusobne asistencije

Suarez i Neymar najbolji, a Kalinić i Iličić deveti dvojac u Ligama petice

Neymar
Foto: Reuters
1/6
20.01.2016.
u 15:50

Suárez je pet puta zabio na asistenciju Neymara, dok je Neymar četiri puta zatresao mrežu na Urugvajčevo dodavanje.

Unatoč očitom padu kvalitete i činjenici da već duže vrijeme nije najjača liga svijeta, engleska Premier liga broji čak šest od trinaest najboljih tandema "liga petica". Ipak, prvo mjesto očekivano drži napadački duo Barcelone.

Aktualni osvajači Lige prvaka, ubojiti trio MSN i ove sezone izgleda upravo tako - ubojito. Dvije trećine MSN-a, u ovom slučaju Luis Suárez i Neymar ove sezone kombiniraju najbolje. Zajedno su jedan drugome namjestili devet pogodaka. Suárez je pet puta zabio na asistenciju Neymara, dok je Neymar četiri puta zatresao mrežu na Urugvajčevo dodavanje.

Drugo mjesto drži sjajna Arsenalova njemačko-francuska kombinacija Özil-Giroud koja je sedam puta iskombinirala pogodak. Pogađate, od toga je magični Nijemac šest puta asistirao. TOP 3 zatvaraju Evertonovi Romelu Lukaku i Gerard Deulofeu. Belgijac je zabio šest pogodaka na Španjolčeve asistencije. 

Šest zajedničkih pogodaka postigli su i Villarrealovi Cedric Bakambu (pet golova i asistencija) i Roberto Soldado te Watfordovi Odion Ighalo i Troy Deeney u istom omjeru. Sjajna kombinacija Vardy-Mahrez iz Leicestera također ima šest pogodaka, od toga četiri Vardyjevih. Mahrez je sjajan i u kombinaciji s Marcom Albrightonom s kojim je postigao pet pogodaka, svih pet s Alžirčeve strane.

Osim s Deulofeuom, Lukaku voli igrati i s Arouna Koneom kojem je namjestio četiri pogotka, dok mu je Bjelokošćanin uzvratio jednom.

Omjer od tri pogotka i dvije asistencije imaju Aritz Aduriz i Raul Garcia iz Bilbaa, naš Nikola Kalinić s Josipom Iličićem u Fiorentini te Gonzalo Higuain i Lorenzo Insigne u Napoliju.

TOP 13 s istim omjerom (3+2, 2+3) zatvaraju dva strašna tandema - PSG-ov Ibrahimović i Cavani te Realov Ronaldo i Bale.

>>Kalinić oduševljava Talijane: Vrijedi 25 milijuna eura, a Napoli nudi i 40!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije