Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi su složni

Stručnjaci o Štimcu: Vratio je kult repke, a zvižduke ne zaslužuje!

utakmica, Hrvatska - Srbija (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
30.03.2013.
u 14:15

Jakov Fak: Ponosan sam na Štimca i činjenicu da smo četvrti na svijetu. On ima karizmu, a siguran sam kako ćemo se veseliti i uspjesima u Brazilu

Izborniku sa sivim kačketom njegovi kolege, sportaši i struka složno skidaju kapu. Od tenisača, rukometaša, košarkaša do – najboljeg u gađanju glinenih golubova.

– Sjećam ga se kao klinca iz Neretvanca, još kad je bio na golu u rukometu. Hrabar je, pogotovu što se tiče uvođenja mladih igrača, to me podsjetilo na nekoga. Svaki početak je težak, a njegov je jako dobar. Neće mu biti lako dalje, no treba ostati dosljedan i vjerovati u sebe – kaže Slavko Goluža.

Što vam se najviše sviđa?, pitamo Acu Petrovića.

– Fascinantno je kako se Igor brzo uspio profilirati. Najkritičniji je prema sebi, shvatio je gdje su problemi i uspio ih je riješiti. Uz to, nije izgubio kompas u svim hvalospjevima. Zna i sam da je finalna utrka tek pred njim, mora još razriješiti dileme s Belgijom. U suprotnom, doigravanje je opasno.

Teško svima udovoljiti

U Areni mu je na K-1 WGP-u zviždalo 15 tisuća ljudi, u Maksimiru na utakmici protiv Srbije 35 tisuća. Istina, ne svi, no je li zaslužio zvižduke? Dijelu javnosti je sporno i pozivanje Sammira.

– Teško je svima udovoljiti. Poznati smo kao narod koji se u sve razumije. Istina, dio navijača nije zadovoljan igračkim akvizicijama i sastavljanjem momčadi, ali mislim da se Štimac ne bi smio određivati prema željama publike i navijača – kaže Perica Bukić.

U sličnoj situaciji našao se i Duje Draganja kada je razmišljao o odlasku u Katar.

– Kad postanete poznati, prvo što vam se dogodi je da vas, uvjetno rečeno, zamrze oni koji vas uopće ne poznaju, a ako ste i poznati i uspješni, to je najgora kombinacija. Štimac je u HNS-u pokušao promijeniti situaciju, no nije uspio. Ne moraju mu pljeskati, no zvižduke ne zaslužuje. Uostalom, Hrvatska je četvrta na Fifinoj ljestvici! – kaže Duje.

Izbornik s petljom

Ivan Ljubičić mu čestita:

– Prije nego što je postao izbornik, Štimac je bio u kombinacijama i za neke druge pozicije u HNS-u, ali upravo je kao trener sjajan! Iz igrača može izvući maksimum, ima karakter i spreman je na kompromise. Istina, nema puno iskustva, ali možda to za izbornika koji okuplja igrače i nije cijelu godinu s njima nije toliko važno. Ima viziju, a u motivaciji je svjetski prvak.

Slaže se s njim i Stipe Drviš:

– Uspjeh je tu, eksperimentira i to je dobro. Ima petlje probati! Možda još ne igramo tečno, ali pobjeđujemo i to je najvažnije!

Dubrovčanin Pulić ponosi se susjedom iz Metkovića.

– Slušao sam komentare za vrijeme utakmice: "Nije normalan, stavlja obrambenog igrača kada gubimo!". Ali, brzo se vidjelo da je to bio dobar potez. Ima kliker. Bilo je nesuglasica zbog njegova dolaska na čelo reprezentacije, ali sad vidimo da mu ide odlično. Svaki se trud isplati! – kaže Pulić.

Olimpijski pobjednik Giovanni Cernogoraz dodaje:

– Nisam nogometni znalac, ali reprezentacija je igrala bolje kada je izbornik bio Bilić. No, Štimac je tek na početku, ima vremena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije