Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUKAT PREMIJER LIGA

Štrlek i društvo ipak prejaki za Nexe

Manuel Štrlek
Marko Lukunić
22.10.2009.
u 18:32

Derbi sedmog kola Dukat Premijer lige se uistinu pokazao kao derbi. Nexe se pokazao kao dostojan protivnik Zagrebu i da nisu pali u završnici susreta, u Našicama je mogla večeras biti pjesma.

Ovako su igrači Senjanina Maglajlije upisali sedmu pobjedu u prvenstvu (34:32) i još jednom pokazali svoju nedodirljivost u prvenstvu.

Početak utakmice kao i cijelo prvo poluvrijeme obilježila je igra gol na gol s lošim vratarima na obje strane, a u tome su se bolje snašli Našičani i na poluvrijeme otišli s dva pogotka prednosti (20:18).

Zagrebaši su prvi puta na utakmici poveli u sedmoj minuti, ali to je bilo kratkog vijeka jer su domaćini na krilima Markotića i Barišića u 10. minuti prvi puta na utakmici imali plus dva (10:8).

Razloge loše igre hrvatski prvak mogao je tražiti u vrlo neraspoloženom Kiri Lazarovu koji je prvi pogodak zabio tek u 19. minuti i vratarima koji su obranili samo četiri lopte.

Ipak i takvi su u 21. minuti imali plus tri (14:11), ponajviše zahvaljujući Manuelu Štrleku koji je u tom razdoblju zabio četiri pogotka.

Ipak furiozna završnica domaćina na krilima Alena Blaževića i serija 7:2 bili su dovoljni Nexeu da na poluvrijeme odu sa plus dva (20:18).

Zagrebaši su se nakratko uspjeli vratiti odmah na početku drugog dijela, ali bilo je to kratkog daha. Nexe je nastavio tamo gdje je stao u prvom poluvremenu i vrlo brzo je na semaforu bilo 23:20 za Našičane. Ipak, imali su nekoliko grešaka što su gosti iskoristili i u 38. minuti bilo je novo izjednačenje 24:24.

U posljednjih 15 minuta ušlo se s izjednačenim rezultatom 27:27, ali tada je uslijedio pad domaćina što su zagrebaši iskoristili i u devet minuta serijom 5:1 došli do plus četiri (32:28) i riješili susret.

Do kraja su rutinirano održavali tu prednost sve do konačnih 34:32.

Najbolji pojedinac susreta bio je Manuel Štrlek s devet pogodaka iz deset pokušaja. Gorazd Škof skupio je tek devet obrana. Kod domaćina s devet pogodaka najbolji je bio Barišić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije