Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kockasti lijevi bek

Strinić bi mogao biti novi Jarni

Ivan Strinić
Pixsell
21.05.2010.
u 08:55

Ima li hrvatska nogometna reprezentacija nakon osam godina napokon kvalitetno rješenje za poziciju lijevog braniča?

Ivan Strinić, 23-godišnji Hajdukov nogometaš zgodnoga nogometnog puta, u Klagenfurtu je to najavio.

– Gledao sam ga često ove sezone. Motorika i brzina su mu impresivne. Pohvalno je što stalno želi ići naprijed, što ulazi u rizik. No, vidi se na njemu da je još nesiguran. Trebao bi biti hrabriji u igri jedan na jednoga, još mora dosta poboljšati centaršut. Još prečesto centrira s poluodstojanja. No, zaista je sada vrlo potentan igrač, najviše podsjeća na klasičnog lijevog bočnog igrača – rekao je naš najbolji lijevi branič u povijesti kockastih Robert Jarni te dodao:

Na dril kod Špace

– Za Strinića bi bilo sjajno da ostane u Hajduku, uvjeren sam da bi Stanko Poklepović, koji je sjajan strateg, od njega mogao napraviti velikog braniča.

No, već kruže priče, i to dosta konkretne, da njemački Köln, našeg trenera Zvonimira Solde, koji o tome ne želi govoriti, kako ga se ne bi povezivalo s dovođenjem naših igrača, želi Ivana već ovog ljeta. Ivan, kojem su svi suigrači i stožer čestitali za dojmljiv nastup u Klagenfurtu, ostao je neodređen.

– Razgovaramo o transferima. I naravno da i ja želim jednog dana otići u veći klub – rekao je jučer u Brežicama Ivan Strinić.

Većina vaših klupskih suigrača želi ostati u Hajduku, te navijačima za stogodišnjicu kluba darovati naslov prvaka.

– Bilo bi to lijepo, pogotovu nama koji smo u Hajduku započeli karijeru. Ali, zasad vam ne mogu reći gdje ću igrati sljedeće sezone.

Mamić ga želio kupiti

A put tog plavokosog Imoćanina vrlo je zanimljiv. Naime, 2006. godine je tadašnji trener bijelih Zoran Vulić njega i Ivana Perišića, koji se afirmirao u Club Bruggeu, vodio na pripreme te ih predložio upravi kao igrače koji odmah moraju postati seniori. No, obojica su nakon inertnosti kluba otišla u inozemstvo.

Strinićeva destinacija bio je francuski Le Mans. Ondje se nije dokazao, te je završio u našem drugoligašu Hrvatskom dragovoljcu. Trener mu je bio Vjekoslav Lokica, a tada je Strinić bio na milimetar do Dinama, Mamić ga je želio kupiti. No, na kraju ga je prigrlio njegov Hajduk.

Za njega se najviše zagrijao Edorado Reja, koji je kasnije otišao u Lazio.

– Strinić je igrač koji će jednog dana igrati u talijanskoj ligi, to je Hajdukov dragulj – govorio je Reja.

Poklepović mu je ovog proljeća i te kako podignuo samopouzdanje. I Bilić je to vidio. Ivan je u susretu s Austrijom prvi put bio u udarnom sastavu.

– Osjetio sam malu tremu, ali uz mene je bio Luka Modrić koji me bodrio i pomagao mi. Bila mi je čast igrati uz njega.

Nakon utakmice boljela ga je noga i trenutačno je upitan za sljedeće dvije utakmice kockastih. Ali, to nije presudno, važnije je da bi Bilićevim mukama mogao doći kraj.

Ključne riječi

Komentara 13

TT
ttn
11:24 21.05.2010.

eu- to što pričaš nema smisla

TR
treiler
11:33 21.05.2010.

cemu takva velika ocekivanja od vas novinarskih lešinara? decka cete popljuvat nakon prve slabije tekme,a bilica cete prozvat lošim izbornikom. živjelo hrvatsko novinarstvo !

MA
Majur
10:05 21.05.2010.

Vrlo dobar igrac,odigrao je bas onako kako treba bocni igrat,a tekme protiv jacih ce pokazat kolike su mu mogucnosti,mora dalje trenirati i imat cemo napokon tog toliko trazenog lijevog bocnog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije