Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE U ŠOLDIMA SVE

Strijelac šampionskog koša igra za 300.000 eura

CSKA (1)
Foto: AFP
1/3
14.05.2012.
u 15:04

Čak sedam igrača CSKA ima godišnji ugovor između 1,25 i 3 milijuna eura. U Olympiacosu milijunaš je samo Spanoulis (2,4), a prvi sljedeći prima 400.000 (Makedonac Antić)

Da je Dušan Ivković u trenutku osvajanja drugog naslova europskog klupskog prvaka bio u društvu svojih iz šibenskih klubova (tamo je radio od 1984. do 1987.), zacijelo bi zapjevao "Nije u šoldima sve" jer njegova je momčad u finalu Eurolige pobijedila četiri puta skupljeg suparnika (CSKA). Doduše, Duda se na svoju plaću ne može požaliti, Olympiacos ga plaća milijun eura po sezoni, no njegova je momčad bila uvjerljivo najjeftinija od sva četiri sudionika istanbulskog Final Foura.

Klub iz Pireja ima samo jednog igrača koji dobiva više od milijun eura, no sa svoja 2,4 milijuna eura po sezoni, s kojima je preotet Panathinaikosu, Vasilis Spanoulis je posve opravdao. Prvi sljedeći na platnoj listi je Lazaros Papadopoulos (450.000 eura), no on zbog ozljede nije igrao, a od onih koji su igrali drugu najbolju plaću ima Makedonac Pero Antić (400.000).

Strijelac pobjednonosnog koša u finalu Printezis ima 300.000 eura, najkorisniji igrač Pirejaca u tom dvoboju Papanikolau dobiva 200.000, a Mantzaris samo 100.000 eura. A to je džeparac u odnosu na neke igrače CSKA koje je ovaj radni branič čuvao. Čak tri igrača Moskovljana (Kiriljenko, Hrjapa, Krstić) imaju po tri milijuna eura, Teodosić je igrao za 1,9 milijuna, a Šiškauskas i bivši cibos Jamont Gordon za po 1,5 milijuna eura. Popis CSKA-ovih milijunaša zatvara Darijuš Lavrinovič sa 1,25 milijuna eura.

Očekuje se da će braća Angelopulous dodatno nagraditi igrače s niskim primanjima, najvećim žrtvama prošloljetnog prepolovljavanja proračuna. Prije toga svi će oni otići k patrijarhu koji želi zahvaliti Angelopoulosovima zbog brojnih donacija Grčkog pravoslavnoj crkvi.

Nakon ludovanja u jednom istanbulskom noćnom klubu, Ivković nije dopustio da slavlje po dolasku u Atenu predugo traje. Naime, već u četvrtak je na rasporedu prva utakmica serije za naslov prvaka s Panathinaikosom u kojoj Olympiacos ima prednost domaćeg terena. Crveni iz Pireja prvaci su države posljednji put bili kada i prvaci Europe (1997.) pa u tome vide signal s neba za rušenje Panathinaikosove dominacije. U tih 15 godina samo je AEK jednom bio ispred atenskih zelenih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije