Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Strijelac Eduardo: Talijani su nas podcijenili...

eduardo
Foto: AFP
1/5
08.03.2011.
u 22:56

- Sretan sam. Ovo je povijesna stvar za Šahtar - istaknuo je Darijo Srna, koji je ukrajinski sastav vodio do još jedne pobjede protiv Rome 3:0 (3:2). U četvrtfinale Lige prvaka prošla je i Barcelona, koja je svladala Arsenal 3:1 (1:2)

Priča jednostavno, s obzirom na pobjedu od 3:2 u Rimu, nije mogla drugačije završiti, Šahtar je ušao među osam najboljih momčadi Europe, Donabass Arena je na minus sedam stupnjeva proključala. Momčad Mircee Lucescua u uzvratu je pregazila Romu, krajnjih 3:0 (1:0) upisalo je Šahtar velikim slovima na nogometnu kartu Europe.

Ahmetov u svlačionici

- Nismo počeli kako smo htjeli, morate znati da je naša posljednja utakmica kod kuće bila prije tri i pol mjeseca. U nastavku smo ih slomili, utakmica se prelomila nakon našeg vodstva, nakon tih 1:0 znao sam da prolazimo sigurno. Prezadovoljan sam, sretan. Ovo je povijesna stvar za Šahtar. Među osam smo u Europi, i to na kakav način. Predsjednik Ahmetov bio je odmah nakon utakmice u svlačionici, kaže da mu je skoro srce puklo – govorio je Darijo Srna.

Bila je to večer kada su naši Darijo Srna, Šahtarov kapetan, i Eduardo mogli slaviti, noć kada je sve išlo na stranu “rudara” iz Donjecka. Brazilac Willian ubacio je, Čeh Hubschman u 18. minuti loptu skrenuo petom u mrežu za veliko slavlje Ukrajinaca. Još kada je Pjatov u 23. minuti “skinuo” jedanaesterac Borriellu... To je bio kraj za Romu, nervoza se nastanila kod momčadi Vicenza Montelle, koji je na klupi ostavio Francesca Tottija. Talijani su počeli udarati, tući, vući, pa je Mexes u 41. minuti dobio i crveni karton.

De Rossi laktom ušao u Srnu

A šou je posljednjoj minuti prvog dijela imao prgavi i prljavi Daniele De Rossi. Ušao je u Srnu laktom poput borca iz ultimate fighta, odvalio ga u glavu, ali nijedan od šest sudaca to nije primjetio. Bio je to prekršaj za isključenje, koji se zbio u šesnaestercu Rome. Howard Webb, jedan od najboljih svjetskih sudaca drastično je oštetio Šahtar, propisno se osramotio, a Srnu za prosvjede “nagradio” žutim kartonom.

Bahati De Rossi je još nešto i mrmljao, pokazivao Srni da mu zamjera što je nekoliko minuta prije preskakao loptu i onda je on poželio dijeliti neku svoju pravdu.

- Skakao sam preko lopte, postao Brazilac preko noći, ha, ha – komentirao je Srna. A onda se na trenutak vratio na tog divljaka De Rossija.

- Ubio me, baš me ubio, to je bilo za crveni karton. Odvalio me... Ma, i u prvoj utakmici nešto se kačio s Čigriskim, pisali smo Uefi zbog toga. Ma, neka njih, mi smo prošli dalje i to je najvažnije – rekao je Srna.

Veliku noć u Donjecku još ljepšom učinio je Willian u 58. minuti prekrasnim pogotkom, magičan je taj Šahtarov Brazilac, a potop Rome zaključio je naš Eduardo pogotkom za 3:0 u 87. minuti.

- Ovo mi je četvrti pogodak u Ligi prvaka, a igrao sam malo – kazivao je Eduardo, koji je u igru ušao u 60. minuti.

Dudu na doping-kontroli

Dugo smo ga čekali, bio je na doping kontroli.

- Uvijek ja, svaku drugu utakmicu me izaberu. A što ću, da uplatim loto... Sada smo ušli u povijest, drago mi je zbog kluba i mene. Roma nas je potcijenila, barem takav sam dojam stekao kada sam čitao njihove izjave prije naših dvoboja – kaže Eduardo.

Srnu su Rimljani lupali sa svih strana. U jednom trenutku Darija je loptom napuca Pizzaro, a Eduardo ga krenuo braniti.

- Ma, brzo gube kontrolu, provociraju, i u prvoj utakmici su provocirali Totti i De Rossi. A sad su bezveze krenuli na Darija. Takva je Roma – kazao je Eduardo.

Spektakl na Nou Campu

Barcelona je još jednom nadigrala Arsenal 3:1 te u spektaklu na Nou Campu pronašla put u četvrtfinale Lige prvaka.

Robin Van Persie jurio je desnom stranom, loptu je primio u zaleđu što je sudac Busacca označio, no Nizozemac je loptu jako odapeo prema golu. Švicarac mu je prišao i pokazao drugi žuti karton, što je automatski značilo i isključenje.

– To što je učinio sudac doista je smiješno. Recite mi kako sam mogao čuti zvižduk na prepunom stadionu. To je direktno utjecalo na ishod utakmice i ovo je sramota – rekao je nakon dvoboja Robin Van Persie.

Sudac postupio po pravilima

I to će ostati detalj o kojem će se najviše pričati. Naime, sudac je postupio prema pravilima igre, sankcionirao je napucavanje lopte nakon zvižduka. No, ostaje pitanje je li u tom trenutku ipak bio prestrog. Naime, da nije isključio Nizozemca, ne bi mu to nitko jako uzeo za zlo. A s obzirom na dotad viđeno, da su snage ostale izjednačene, Barcelona bi puno teže pronašla put u četvrtfinale.

– Nema dvojbe da je Barcelona najveća nogometna momčad, da je i sada igrala sjajno, ali ja sam siguran da mi ovu utakmicu ne bismo izgubili da nam nije isključen nogometaš. Ovaj sudac je tom odlukom pokazao da nikada nije igrao ozbiljan nogomet – žestio se Arsene Wenger.

Messi opet briljantan

To je sjena na devedeset minuta koje dijelimo na vrlo dobro prvo i fantastično drugo poluvrijeme. Messi je u trećoj minuti nadoknade prvog dijela matirao Alumniju nakon proigravanja Inieste, njegova sombrera i voleja.

U nastavku se čekao drugi Barcin gol, ali Nou Camp je zanijemio. Nasri se dugo mučio da izbori korner, to je izveo, a Busquets je glavom loptu pospremio iza svog Valdesa. Autogol koji je vratio Arsenal u život. A onda je uslijedio spomenuti trenutak isključenja, a nakon toga Barcelona je s igračem više poletjela.

Xavi, nakon najljepše akcije, a vrlo brzo i Messi, nakon opravdano dosuđenog kaznenog udarca, ispisali su konačnih 3:1. Imao je danski div Bendtner veliku priliku u 86. minuti, ali bio je nespretan i to je značilo kraj za topnike.

Bez obzira na sve, Barca je još jednom zadivila sve koji vole nogomet. Bila je to potpuna dominacija i u trenucima kad su momčadi brojčano bile jednake, pogotovo s igračem više. No, Arsenal se jednostavno nije mogao oduprijeti. Ovakvoj družini Josepa Guardiole to jednostavno u današnjem nogometu ne može nitko.

Komentara 11

AA
aaaaaaaaaaaa
01:22 09.03.2011.

Arsenal ispao a Dudu ide dalje!!! Hehe

FE
febo
08:11 09.03.2011.

Baš mi je drago , zbog darija i Dudua , ali i činjenice da se neko novi pojavio u euro nogometu. Španjolci, talijani , pa talijani i španjolci , pa se ubace englezi ili švabe... , pa opet isto... , baš zato mi je drago zbog ukrainaca !!!!!!!!

OB
-obrisani-
23:43 08.03.2011.

kakav sprajcer za Arsenal (c:

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije