Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIKADO

Streloviti u osmom uzastopnom finalu do pete titule prvaka Europe

Pikado
VL
19.06.2014.
u 23:56

- Ne znam je li neka reprezentacija u bilo kojem sportu uspjela osam godina za redom biti u finalu EP-a - kaže Penić.

Hrvatska muška pikado reprezentacija prvak je Europe. U finalnom meču europskog prvenstva koje se od 14. do 20. lipnja održava u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču, Streloviti su pobijedili Njemačku rezultatom 9:7. Tako je nastavljena dominacija naših pikadista koji su osmu godinu za redom nastupili u finalima EP, a ovo im je peta zlatna medalja u tom periodu, odnosno sedma ukupno.

Nije počelo dobro jer su Nijemci nakon prvog kruga poveli 4:0, a nakon drugog je bilo 6:2. Tada su se naši igrači trgnuli i dobili sedam od sljedećih osam susreta za novu titulu prvaka Starog kontinenta. Reprezentacija je nastupila u sastavu Zdravko Antunović, Dragutin Pečnjak, Boris Krčmar, Krešo Kranjčina, Vladimir Lešić i Ivica Cavrić.

- Ne znam je li neka reprezentacija u bilo kojem sportu uspjela osam godina za redom biti u finalu EP-a, ali ovo što ovi dečki rade je nešto stvarno posebno. Nakon nešto lakših utakmica protiv BiH i Luksemburga na startu, bili smo na velikim mukama protiv Švicarske i Češke jer smo u obje utakmice slavili s minimalnih 9:8. I onda ovo finale protiv Nijemaca u kojemu smo se našli u zaostatku iz kojega se može izvući samo psihički jako čvrsta momčad, a mi smo to srećom danas bili - rekao je voditelj reprezentacije Predrag Penić.

Naša ženska reprezentacija nije imala uspješan nastup jer su nakon uvodne pobjede protiv Mađarske poražene od Slovačke i Slovenije. Vlatka Lešić, Darija Balen, Olja Pavlović, Jasna Šegvić, Đurđica Delić i Tanja Perić, pod vodstvom Vlaste Stankić, tako su završile na diobi 13. mjesta.

Sutra je posljednji dan natjecanja u Poreču, a na rasporedu je pojedinačno EP u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

>> Krčmar prvak Europe u Cricketu, Vlatka i Vladimir Lešić u miješanim parovima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije