Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIK USPJEH

Streličari osvajaju medalje iako treniraju u sobi i školskom hodniku

Ivana Buden
Foto: Renato Branđolica
26.08.2014.
u 22:20

- U streličarstvu se ne vrti velik novac. Sve je to preživljavanje - rekla je Ivana Buden.

Zagreb je proteklog vikenda bio domaćin Svjetskog prvenstva u poljskom streličarstvu. Natjecanje se održalo u parku Maksimir pokraj Vidikovca, a Hrvatska je osvojila pet medalja. Među osvajačima medalja su brat i sestra Buden, Domagoj i Ivana. Oboje su nastupili u gađanju složenim lukom. Ivana je bila srebrna u konkurenciji seniorki, a Domagoj brončani u kategoriji juniora. Njihov tata i sam je nekad bio streličar, bio je i izbornik Hrvatske, a danas je odličan trener.

Njen izbor – složeni luk

– Svi koji misle da se ne snalazim u poljskom streličarstvu prevarili su se. Snalazim se jako dobro. Nije mi ovo prvi put da sam se susrela s ovom disciplinom – rekla je Ivana, koja je puno poznatija u streličarstvu na otvorenom, ali i u dvorani.

Ova je 29-godišnja Zagrepčanka prošle godine osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Beleku, a može se pohvaliti i zlatom na SP-u 2012. godine u Val d’Isereu te broncom na Svjetskom kupu u Kopenhagenu.

– Nažalost, za bavljenje streličarstvom izabrala sam složeni luk koji je najpopularniji. Nažalost zato što natjecanje u složenom luku ne postoji na Olimpijskim igrama. Jasno da je svakom sportašu san nastupiti na jednom tako globalnom natjecanju. Nastupaju samo oni koji gađaju olimpijskim lukom – istaknula je Ivana.

Uvjeti u kojima je trenirala proteklih godina nisu baš bajni.

Odlazak u SAD

– Treniram u hodniku jedne osnovne škole ili kod sebe doma, u sobi dugoj tri metra. U sobi se i opali koja strelica pa se gosti koji nam dođu u posjet pitaju kakve su to rupe po vratima. U streličarstvu se ne vrti velik novac. Sve je to preživljavanje. Čak sam u jednom trenutku razmišljala da odem u SAD i bavim se 3D gađanjem. Na takvim su turnirima dobri nagradni fondovi – zaključila je.

>> Streličari osvojili tri zlatne medalje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije