Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEZONA ŽIVOTA

Strani mediji hvale sjajnog Hrvata! Vatreni nezamislivi bez flegmatičnog mršavka

Vatreni
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
25.10.2019.
u 12:02

Zanimljivo, Brozović s 11 nastupa još uvijek nije najiskorišteniji hrvatski nogometaš ove sezone. Više od njega, 15 nastupa ili ukupno 1329 minuta, odradio je Nikola Vlašić u moskovskom CSKA

Izvjestitelj lista Corriere dello Sport ovako je recenzirao Brozovićev nastup protiv Borussije Dortmund, u kojemu ga je ocijenio sa 7,5 kao najboljega igrača Intera (najlošiji Lukaku dobio je 5):

“Brozović ponekad preuzima prevelik rizik u svojim dodavanjima, ali on uvijek razmišlja kao genijalan playmaker iz dubine”, stoji u opisnoj ocjeni uz Marcelovo ime.

Tako Marcelo Brozović, flegmatični mršavko iz turopoljskog Okuja, pod vodstvom Antonija Contea igra svoju sezonu života. On je u ovom trenutku najbolji hrvatski nogometaš u inozemstvu, što će potkrijepiti i njegova prosječna ocjena 7,47 u talijanskom prvenstvu. Po tome je Brozović drugi najbolje ocijenjeni igrač Intera, iza ofenzivnog vezista Stefana Sensija (7,57), ali neusporedivo važniji za momčad.

Više je igrao Vlašić

Naime, Marcelo Brozović skupio je ove sezone već 971 minutu na travnjaku, i od njega su više igrali samo vratar Handanović i slovački stoper Skriniar, po 990 minuta.

Zanimljivo, Brozović s 11 nastupa još uvijek nije najiskorišteniji hrvatski nogometaš ove sezone. Više od njega, 15 nastupa ili ukupno 1329 minuta, odradio je Nikola Vlašić u moskovskom CSKA.

Izvrstan je Marcelov učinak i u Ligi prvaka: 251 minuta u tri nastupa, prevalio je ukupno 35,1 km (ili 11,7 po utakmici), podijelio 150 točnih pasova s 87-postotnom preciznošću. Uglavnom, Brozović je nezamjenjiva karika u Conteovom lancu, čovjek bez kojega je nezamislivo sastaviti momčad.

Kao i Daliću; sjetite se samo kako smo s Brozom izgledali u Splitu protiv Mađara, a kako bez njega u Cardiffu protiv Walesa.

Kad smo već kod statističkih podataka, spomenimo kako je MB iz Okuja protiv Borussije Dortmund odigrao svoju jubilarnu, 40. utakmicu u Ligi prvaka i u perspektivi, s obzirom na to da je tek 26-godišnjak (27. rođendan slavi 16. studenoga, na dan utakmice sa Slovacima), može se približiti vrhu poretka nastupa Hrvata u ovome natjecanju.

Ispred njega za sada su samo Modrić (77), Rakitić (67), Srna (63), Mandžukić (60) i R. Kovač (50).

Marcelova talijanska bajka, koja traje od siječnja 2015. godine, u kojoj uživa zajedno sa suprugom Silvijom, kćeri Aurorom i nedavno rođenim sinčićem Rafaelom, pokazuje naznake produljenja.

Prema nekim talijanskim izvorima, Inter priprema za svoga ponajboljega igrača novi, naravno pojačani ugovor do 2024. godine. Prema podacima koje je ove godine objavila La gazzetta dello Sport, Marcelo Brozović po sadašnjem ugovoru do 2022. godine ima godišnja primanja od 3,5 milijuna eura. Usto, u ugovor je uglavljena nepovoljna odštetna klauzula za Inter od 60 milijuna eura, pa je Marcelo sada, u životnoj formi i ključni igrač Intera, u win-win situaciji: poželi li Inter podignuti odštetni iznos ili ga ukloniti iz budućega ugovora, Marcelo može tražiti udvostručenje godišnje plaće i svrstati se uz Lukakua kao najbolje plaćenoga igrača Intera.

‘Conte alla Mou’

U cijeloj Brozovićevoj idili s Interom i Antonijem Conteom, njegovim već šestim trenerom u Interu (nakon Mancinija, Vecchija, de Boera, Piolija i Spallettija), još uvijek nedostaje samo – trofej. Naime, Brozović je u Interu osvojio jednako koliko u Hrvatskom dragovoljcu i Lokomotivi – ništa. Posljednji Interov naslov talijanskog prvaka dogodio se u Mourinhovoj eri, još 2010. godine, a Conteov stil igre nije ništa drukčiji od Joseova. Nije stoga ni čudno što je u talijanskim medijima jučer objavljen naslov “Conte alla Mou”, kao aluzija na sličnosti nogometnih filozofija dvojice velikih trenera. 

>>> Pogledajte koliko vrijede hrvatski nogometaši

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije