Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMAJU DOKUMENTE

Stranci iz Jollyja privedeni u policiju, prijeti im izgon iz RH!

McLaine Sinadović (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/4
30.03.2012.
u 11:37

Stranim košarkašima i košarkašicama Šibenika prijeti kazna od sedam do deset tisuća kuna ili izgon iz države zbog neposjedovanja dokumenata

Neugodne scene za mušku i žensku ekipu košarkaša Jollyja. Intervenirala je policija, ostali su bez stranaca, tek Ronald Ross može igrati za muški pogon Jollyja. Naime, policija je na obavijesni razgovor privela Edija Sinadinovića i Akidu McLaina, koji su pojačali Jolly uoči Lige za prvaka, jer nemaju radne dozvole. Prijavljeni su sucu za prekršaje i dobit će novčanu kaznu, vjerojatno i izgon iz Hrvatske, što znači da će Jolly ostati bez dva važna igrača. U klubu kažu da su poslali dokumente, ali da su i za Rossa na radnu dozvolu čekali šest mjeseci. U Jollyju su izrazili sumnju da je policija instruirana i da ih je netko namjerno prijavio, i to iz njihova grada. Ista stvar Jollyju će se dogoditi i u ženskoj ekipi, Amerikanke Simon i Lucas čeka ista sudbina kao Sinadinovića i McLaina.

– Privedeni su u šibensku policiju u petak ujutro, a tijekom dana najavljeno je privođenje na šibenski Prekršajni sud. Budući da nisu ishodili dozvolu za rad, kao i za boravak u Hrvatskoj, a osim jedne Amerikanke to nisu ni zatražili, prijeti im novčana kazna od 7000 do 10.000 kuna ili zaštitna mjera, izgon iz RH – potvrdila nam je to glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor koja nije potvrdila imena privedenih igrača i igračica, tek je navela da je riječ od 26-godišnjem američkom igraču, 24-godišnjem srbijanskom igraču te Amerikankama starim 23 i 24 godine.

Dvojica košarkaša igrala su prve tri utakmice aktualne Lige za prvaka u kojima je šibenski klub pretrpio tri poraza, a u današnjem susretu protiv Splita, u kojem je Jollyju pobjeda imperativ, neće smjeti nastupiti.

Komentara 8

OB
-obrisani-
12:52 30.03.2012.

Hrvatska posla!Pa nisu oni krivi sto im klub nije osigurao papire! Kako ih klub uopce moze zaposliti bez papira?

UF
ufrm
14:52 30.03.2012.

Moramoi biti sretni da netko uopce zeli doci u hrvatsku a kad vec treniramo strogocu onda bi trebali poceti sa hr putovnicama i prodajom registra nestalih osoba.

OB
-obrisani-
14:38 30.03.2012.

ovaj negro može biti sretan što je izbjegao ličko rukovanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije