Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POHVALIO SUCA

Strahonja: 'Riječki navijači nemaju razloga za ljutnju. Sudac je vrlo dobro prosudio'

Dinamo i Rijeka sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
28.08.2023.
u 23:03

"Ivanović je ušao u bodycheck, kretao se prema Ristovskom i to ulazi u kategoriju bloka, napravio je prekršaj. Sve pohvale za Patrika Kolarića", kazao je Mario Strahonja u svome komentaru suđanja utakmice Dinamo - Rijeka

Mario Strahonja je komentirao suđenje u Dinamovoj pobjedi nad Rijekom (2:1) u šestome kolu HNL-a. Jedna se sporna situacija dogodila u 26. minuti pri rezultatu 0:0. Rijeka je imala priliku za kontru kada je Franjo Ivanović bio u mogućnosti pobjeći obrani domaće momčadi.

Međutim, Ivanović se sudario sa Stefanom Ristovskim, a sudac je označio prekršaj u napadu u korist Dinama. Igrači i navijači kvarnerskoga kluba nisu bili zadovoljni takvom odlukom, osobito obzirom na priliku koja je bila pred gostujućim igračem. Strahonja je naveo kako smatra da sudac nije pogriješio.

VEZANI ČLANCI:

"Prekršaj Mišića je postojao kod poništenog pogotka Ristovskog. Sudac je to vrlo dobro prosudio. U 26. minuti bila je ispravna odluka suca. Ivanović je ušao u bodycheck, kretao se prema Ristovskom i to ulazi u kategoriju bloka, napravio je prekršaj i nema razloga za ljutnju riječkih navijača. Kazneni udarac je također bio ispravno dosuđen. Sve pohvale za Patrika Kolarića", kazao je Mario Strahonja.

VIDEO Dinamu smo 1984. na Maksimiru pustili utakmicu da ne ispadne iz lige. I Torcida je navijala za plave

Komentara 3

DM
drazen.muhvic
06:27 29.08.2023.

Razvidno je kako će mali Kolarić u europskom i svjetskom nogometu dogurati jako daleko, negdje dokle je dogurao i Strahonja... (ps: sva sreća što UEFA dijeli sucima svoj znak šakom i kapom)

DA
darkog
11:24 29.08.2023.

Pa u jednom je strahonja u pravu , ako je sudar Mišića i obrambenog igrača Rijeke u 6 minuti okarakteriziran kao prkršaj Mišića i dovoljan razlog za poništenje gola (iako su i Mišić i oberambeni igrač Rijeke bili daleko od lopte i Ristovskog koji je postigao gol), onda je Kolarić zadržao isti kriterij i opravdano sudio prekršaj napadaću Rijeke. Ali naravno navijači ko navijači kao ispravnu odluku vide samo onu koja ide u korist njihovom klubu dok su sve odluke u korist protivnika loše i znače da sudac nema pojma. Iskreno, po meni niti jednu niti drugu situaciju nije trebalo suditi jer takvih sudara tijekom utakmice ima sva sila pa se ne sude. I da još dodam da je svakako pozitivna kvaliteta suca ako drži isti kriterij za oba dva protivnika. Jer sudačkih grešaka ima i uvijek će biti i dok nisu tendenciozne one su samo dio nogometne igre. A Kolarić je jučer pokazo da i ako griješi griješi slučajno i da drži isti kretirij u svojim procjenama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije