Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA SUĐENJA

Strahonja: Osijek nije oštećen za dva penala jer nisu ni postojala. Ovo su objašnjenja

Velika Gorica: Gorica pobjedom presko?ila Osijek na tablici
Luka Stanzl/PIXSELL
05.11.2023.
u 22:39

Sudački ekspert prokomentirao je sporne situacije u emisiji Stadion

Dosta se prašine podignulo nakon 13. kola SuperSport HNL-a, a posebno su se bunili Rudeš i Osijek. Iz Rudeša smatraju da se oštećeni za dva penala protiv Hajduka, dok Osječani smatraju kako im Duje Strukan nije također sudio čak dva kazena udarca. Sudački ekspert Mario Strahonja analizirao je situacije u emisiji Stadion na HRT-u. 

GALERIJA Gorica slavila s 3:0 protiv Osijeka

Velika Gorica: Gorica pobjedom presko?ila Osijek na tablici
1/5

- Igrač Rudeša koji je pao nema loptu pod kontrolom. Da je imao loptu u posjedu, da je u mogućnosti kreirati napada, mogao bi biti penal - rekao je Strahonja i objasnio situaciju iz 91. minute:

- Kontakt Sigura i Pavlovića je bio, no pitanje je intenziteta. Pavlović je djelomično naglasio pad. Sudac je bio postavljen bočno i vidio je dobro i treba mu vjerovati. Pitanje je i tko je prvi došao do lopte, meni se čini igrač Rudeša. S obzirom na ovu snimku ne vidim kazneni udarac.

- Vidimo jasan prekršaj, a sudac nije dosudio kazneni i bio u pravu. Zašto? Jer su UEFA i FIFA propisale da u ovakvim situacijama u kaznenom prostoru gdje igrač prvo igra loptom pa onda ide kontakt, nema prekršaja, to bi bilo samo da je ovo bilo za žuti ili crveni karton - kazao je Strahonja, a onda je prokomentirao ruku Pršira.

VEZANI ČLANCI:

- Prvo imamo prekršaj igrača Osijeka, a onda kažnjivo igranje rukom. Vjerojatno je ruka išla prema lopti jer se prije dogodio prekršaj. Odluka je u konačnici ispravna jer nije bilo penala, ali VAR je trebao reći sucu da pogleda to bolje.

Komentara 2

DE
Dex
13:50 06.11.2023.

- Igrač Rudeša koji je pao nema loptu pod kontrolom. Da je imao loptu u posjedu, da je u mogućnosti kreirati napada, mogao bi biti penal - rekao je Strahonja ... u obrnutoj situaciji bilo bi - Igrač Hajduka kojii je pao nema loptu pod kontrolom. Ovo je čisti kazneni udarac za Hajduk i opomena protivničkom igraču - rekao je Strahonja

DE
Dex
13:48 06.11.2023.

- Kontakt Sigura i Pavlovića je bio, no pitanje je intenziteta. Pavlović je djelomično naglasio pad. ..... može se prevesti i ovako: - Kontakt Livaje i protivničkog igrača je bio, no pitanje je intenziteta. Livaja je jako naglasio pad. Too je opravdani kazneni udarac za Hajduk te crveni karton za protivničkog igrača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije