Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDAČKI EKSPERT

Strahonja: Livaja je zaslužio isključenje jer je srušio navijača, ali...

Rijeka: Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk
Goran Kovacic/PIXSELL
22.11.2021.
u 20:54

- Vjerojatno je iz cijele perspektive sudac odlučio ne dodijeliti žuti karton, bitnija su nesportska ponašanja koja su se događala.

Sudački ekspert Marijo Strahonja u HTV-ovoj emisiji Stadion prokomentirao je događaje na Rujevici u Jadranskom derbiju u kojem je Hajduk svladao Rijeku s 3:2.

Prvo se osvrnuo na kazneni udarac za Rijeku.

- Malo me iznenadila odluka suca Tihomira Pejina, ali je onda intervenirala VAR soba i odluka je ispravna. I moram dodati da se radi o žutom kartonu, jer nije bilo džona već želja za igranjem lopte - rekao je Strahonja.

Hajduk je do pobjedničkog gola stigao u osmoj minuti nadoknade. Riječani su se tada tražili prekršaj na Josipu Drmiću.

- Tu nema ništa sporno. Marko Livaja je imao fokus na let lopte, a Drmić je dolazio Livaji iza leđa. Iako je došlo do kontakta lijevom rukom, nikako nije za prekršaj.

Livaja je nakon prvog gola Hajduka udario korner-zastavicu i provocirao domaće navijače zbog čega m je Tihomir Pejin pokazao žuti karton. Napadač Hajduka zbog sukoba s navijačem Rijeke nakon toga nije dobio opomenu koja bi značila i crveni karton.

- Disciplinski sudac će odlučiti o mogućim sankcijama. Livaja je zaslužio žuti karton, da je trčao s 30 metara udaljenosti i svjesno trčao incidentu situaciju, on nije nikoga udario, već obuhvatio i srušio, imao je namjeru zaštititi suigrače. Vjerojatno je iz cijele perspektive sudac odlučio ne dodijeliti žuti karton, bitnija su nesportska ponašanja koja su se događala. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije