Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDAČKA ANALIZA

Strahonja: Hajduk je oštećen za penal i crveni karton. Nema govora o kaznenom udarcu protiv Osijeka

Velika Gorica: Gorica i Hajduk sastali se u 31. kolu SuperSport HNL-a
Slavko Midzor/PIXSELL
28.04.2023.
u 08:42

Nisu se proslavili hrvatski suci u sklopu 31 .kola SuperSport HNL-a, bilo je tu dosta pogrešaka

Sudački ekspert Mario Strahonja proanalizirao je suđenje u 31. kolu HNL-a, a naši suci se ponovno ne mogu pohvaliti nekom vrhunskom arbitražom, štoviše, bilo je tu puno grešaka. A pogreške se iz kola u kolo uporno događaju na štetu Osijeka, poslije Kulušićevog cirkusa sa nepokazivanjem drugog žutog kartona Mateu Mariću, ovaj se puta je zabriljirao Igor Pajač i dosudio smiješan kazneni udarac za Istru 1961. 

Nakon što je Cheberko navodno povukao Bakrara u 85. minuti, Pajač je pokazao na bijelu točku. Na njegovu sreću, Malenica je onbranio kazneni udarac pa ta očigledna pogreška nije utjecala na izravni rezultat. Strahonja u analizi potvrdio da nema govora o penalu za Istru te kako je nepravedno dosuđen. Bijelo-plavi su na kraju slavili pogotkom igrača utakmice Ramona Miereza.

Zdenko Lovrić nije imao lagan posao na susretu Gorice i Hajduka koji je završio bez pogodaka, a Strahonja je detektirao nekoliko pogrešaka kod Đakovčanina. Prvo je analizirao situaciju iz pete minute, kada je Krovinović pucao iz daljine i promašio gol nakon što je Joey Suk blokirao Livajin udarac. U tom trenutku je udario kapetana Hajduka, ali nitko se nije oglasio. 

- Radi se o prekršaju jer je lijeva noga čvrsto nagazila stajnu nogu napadača. VAR nije reagirao? Gledali smo detaljno tu situaciju. Radi se o previdu same situacije ili je sudac procijenio da se ne radi o jasnoj i očiglednoj pogrešci. Za mene je ovo kazneni udarac. 

Za Bralićev klizeći start je dosuđen penal, ali poslije pregleda VAR-a utvrđeno je kako nema igranja rukom, Strahonja se slaže s time da nema najstrože kazne. 

Ali zato su crvene kartone trebali dobiti Kristian Fućak te Hajdukov Benrahou. 

- Po meni je nedovoljan samo žuti karton Fućku. Radi se o laktu, vrhu lakta i namjernom trzaju prema licu i može doći do ozljede. Nije jasno i očigledno udaranje, ali ipak se radi o dovoljnom trzaju igrača koji je to napravio namjerno. Za mene je ovo više isključenje. 

- Apsolutno je Benrahou trebao dobiti drugi žuti, dogodilo se gaženje u predjelu pete Tomečaka. Definitivno se radi o žutom kartonu, srećom da ga nije pogodio u predjelu buta jer bi se radilo onda o direktnom isključenju. 

 

Komentara 2

BL
blekpanther
15:07 28.04.2023.

Ukinuti starosnu granicu i vratiti Strahonju na bojno polje time bi porasle šanse Hajduku da uz još koji “penal” konačno postane prvak!

NE
nebiseštelmešati
09:02 28.04.2023.

Najmanje 2 penala i 3 crvena , stalno nas kradu , a najbolji smo zadnjih 18 godina !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije