Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski internacionalci

Stradun bruji da Hezonja iz Rusije ide u Real, a Luka ne želi u Europu

Mario Hezonja
Ivo Čagalj/Pixsell
27.05.2022.
u 15:30

Hezonja je zarana napustio Hrvatsku i otišao u Barcelonu (sa 17 godina) i prerano otišao u NBA ligu (s 20 godina) pa se nakon pet godina epizodnih uloga u najjačoj ligi svijeta vratio u Europu.

Nakon što je izabran za najboljeg igrača ruske VTB lige, Mario Hezonja pobudio je veliko zanimanje na europskoj košarkaškoj tržnici, posebice nakon što je izjavio da nema namjeru vraćati se u NBA ligu.

A kao takav, pišu španjolski mediji, zanimljiv je i europskom doprvaku Real Madridu za koji se govori da je s Dubrovčaninom već dogovorio dvogodišnji ugovor vrijedan dva milijuna eura. Takva je priča i na Stradunu i doista je teško vjerovati da ga može zadržati njegov sadašnji ruski klub (Unics), koji vjerojatno neće igrati Europu sljedeće sezone. Prije no što su sva tri ruska euroligaša suspendirana, Hezonja je pod palicom hrvatskog trenera Perasovića u 25 nastupa u Euroligi knjižio 14,2 koša, 6 skokova i 1,8 asistencija.

Hezonja je zarana napustio Hrvatsku i otišao u Barcelonu (sa 17 godina) i prerano otišao u NBA ligu (s 20 godina) pa se nakon pet godina epizodnih uloga u najjačoj ligi svijeta vratio u Europu. Najprije u atenski Panathinaikos koji je od Barcelone morao otkupiti pravo prvokupa za Euroligu, a potom u Unics u kojem je postao vođa momčadi. A možda upravo zbog toga, Mario je demantirao priče o odlasku u španjolskog diva ne želeći da se o tome govori još dok mu sezona traje.

Vijest o sebi posredno je demantirao i Luka Šamanić koji se u Zagrebu pod vodstvom kondicijskog trenera Slavena Hlupića oporavlja od plantarnog fascitisa zbog kojeg je posljednju utakmicu odigrao još u prvoj polovici siječnja. Bude li lipanjski nalaz magnetske rezonancije dobar, Luka će nastupiti na Ljetnoj NBA ligi i zasad ne pomišlja o povratku u Europu, a i on je igrao za Barcelonu. U tom smislu je i negirana informacija da ga bivši hrvatski izbornik Veljko Mršić dovodi u Breogan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije