Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvostruko slavlje

Stolnotenisači i stolnotenisačice uspješni u kvalifikacijama za EP

Andrej Gaćina
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
23.11.2016.
u 00:30

- Nije bilo nikakvih rezultatskih iznenađenja, a ni šanse da nam priprijete. Jedino je Jeger u 2. setu gubila 10:7, ali nakon toga više nije dozvolila suparnici da napadne

Obje naše reprezentativne vrste bile su vrlo uspješne na gostovanjima u sklopu kvalifikacija za ekipno Europsko prvenstvo. Stolnotenisači su slavili u Izraelu sa 3:0, a pritom su izgubili tek jedan set. Ovom pobjedom naši dečki zasjeli su na prvo mjesto skupine D s maksimalne dvije pobjede, Bjelorusi imaju pobjedu i poraz, dok je Izrael posljednji s dva poraza. Sljedeći susret Hrvatska igra u siječnju kada gostuju kod Bjelorusije, koju smo u prvom susretu svladali sa 3:0. 

Uspješne su i bile stolnotenisačice, na gostovanju u Finskoj slavile su sa glatkih 3:0. S obzirom da je Ukrajina osigurala prvo mjesto u skupini D, sada je sasvim sigurno da će Hrvatska biti druga što joj jamči dodatne kvalifikacije za I. diviziju na EP-u. U uzvratnom susretu s Finkinjama vjerojatno će biti promjena u sastavu, ali teško je očekivati da ovakva Finska može poništiti veliku pobjedu iz Helsinkija.  

- Nije bilo nikakvih rezultatskih iznenađenja, a ni šanse da nam priprijete. Jedino je Jeger u 2. setu gubila 10:7, ali nakon toga više nije dozvolila suparnici da napadne te efektim udarcima i taj set riješila u svoju korist. Posao u Finskoj je odrađen bez greške, još nas čeka uzvrat dogovoren za 7. ožujka. I u tom meču pobjeda ne bi trebala dolaziti u pitanje bez obzira na naš sastav - istaknuo je privremeni izbornik Željan Gaćina, dok je koordinator za žensku reprezentaciju Martin Tino Časl dodao:

- Baš sam ponosan na cure, bile su na visini zadatka. Ni u jednom trenutku nisu podcijenile suparnika i od samog početka ovaj zadatak shvatile ozbiljno

Izrael - Hrvatska 0:3 
Omri Ben Ari – Andrej Gaćina 1:3 (11:8, 3:11, 4:11, 5:11)
Mathan Simon – Tomislav Pucar 0:3 (9:11, 6:11, 9:11)
Aviv Ben Ari - Frane Kojić 0:3 (8:11, 10:12, 8:11)

Finska - Hrvatska 0:3 

Annika Lundstrom – Tian Yuan 0:3 (6:11, 5:11, 4:11)
Anna Kirichenko - Mateja Jeger 0:3 (4:11, 10:12, 6:11)
Pihla Eriksson - Ivana Malobabić 0:3 (5:11, 2:11, 3:11)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije