Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

'Ako smo mogli dobiti Bayern, zašto ne bismo i Barcelonu?'

Chelsea - Manchester City
Foto: Reuters/PIXSELL
24.02.2015.
u 14:00

A gdje je Rakitić? Bez njega u prvih 11 Barca je izgubila već u tri navrata

Arhitekt koji u džepu nosi diplomu renomiranog čileanskog fakulteta u Santiagu, ima "idejni projekt" kako stvoriti momčad koja će večeras zaustaviti Barcelonu, no od te ideje Manuela Pelegrinija do realizacije put je dalek. Za njegov Manchester City bit će to, uz lov na Chelsea u Premiershipu, najteži test sezone. Na mukama će biti Vincent Kompany, koji će morati obuzdati Messija, te Pablo Zabaleta, kojeg će dopasti (uvijek neugodni) Neymar.

– Ma kakva Barcelona, nama je nedavna utakmica protiv Stokea bila teža od ove! Bit će nam to treći međusobni susret u godinu dana (ukupno lani sa 1:4 izgubili od Barce, nap.a), a iako imaju izvanserijske igrače, smatram kako nisu sposobni mučiti nas cijelu večer – kazao je Kompany, pa objasnio:

– Oni sve riješe u sekundi, samo jednim magičnim potezom...

Bez Rakitića ne štima

Na papiru, inženjer njihove igre mora pronaći načina kako prvi put odvesti City u četvrtfinale Lige prvaka. S druge strane, Barceloni će, ako prođe, to biti rekordni osmi put zaredom da su među osam najboljih.

– Lako za Ligu prvaka, tamo pobijedite deset utakmica i na vrhu ste Europe. Teže je u Engleskoj, gdje morate pobijediti u 30 utakmica kako biste osvojili titulu prvaka Premiershipa... – raspričao se kapetan Kompany. Svatko vadi adute koji njemu odgovaraju. A Cityju u leđa puše i subotnja pobjeda protiv Newcastlea (0:5), dok Barcelona s vjetrom u prsa stiže na Otok nakon šokantnog subotnjeg poraza od Málage (0:1). Štoviše, trening prije večerašnje utakmice odradili su u – tišini. Nitko nije rekao ni riječ.

Prema statistikama, kad Luis Enrique na teren u prvih 11 ne pošalje Ivana Rakitića, Barca gubi. Tri puta se to dogodilo (Real Madrid 1:3, Real Sociedad 0:1 i Malaga 0:1), pa će coach Katalonaca od prvog trenutka Hrvata gurnuti u vezni red gdje će s Andrésom Iniestom voditi igru iza leđa Suáreza, Messija i Neymara. S druge strane, bez Yaye Tourea, Manuel Pellegrini neće moći poslati jaku napadačku postavu, a David Silva vratit će se u sredinu iza leđa Sergija Agüera.

Klopp želi nemoguće

– Ako smo mogli dobiti Bayern, zašto ne bismo i Barcelonu? – pita se Pellegrini, koji je također s Málagom pobijedio na Nou Campu 2008. No, kao trener od njih naredao i – 14 poraza uz tri remija. U drugoj utakmici crno-žuti stižu u Torino kod Juventusa, a Jürgen Klopp uspio je Borussiju Dortmund podići s dna njemačke ljestvice. Imaju tri pobjede, no protiv maestra Pirla koji, kako kaže Massimiliano Allegri, ima dvije magične noge, svestrane zvijezde Pogbe, te odličnog veterana Gianluigija Buffona, teško će slaviti na čizmi. Usto, Juve kod kuće nije izgubio dvije godine, otkako im je zapaprio Mandžukić...

>> Od Wengera do Allegrija: Top 20 najvećih luzera Lige prvaka

Komentara 2

ZG
zg223
11:52 25.02.2015.

jeste danas pametniji?ko visoko leti nisko pada..

ZG
zg223
11:52 25.02.2015.

jeste danas pametniji?ko visoko leti nisko pada..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije