Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova uloga

Stojko Vranković: Sinova diploma važnija mi je od NBA lige

06.09.2015., Arena Zagreb, Zagreb - EuroBasket 2015., skupina C, 02. kolo, Grcka - Hrvatska. Eurobasket 2015 po prvi puta odrzava se u cetiri drzave. Hrvatska (Zagreb), Njemacka (Berlin), Litvija (Riga) i Francuska (Montpellier) ugostit ce kosarkase tijek
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
21.10.2015.
u 10:21

'Antonijev ulazak u reprezentaciju značio bi mi koliko i srebro iz Barcelone.'

Premda u glavnom gradu ima vlastitu kuću, kada s Floride ili iz Zadra dođe u Zagreb, Stojko Vranković redoviti je gost hotela Westin. Tako je bilo i neposredno nakon formiranja novog Stručnog savjeta HKS-a, čiji je član i sam postao, zajedno s još dvije naše igračke legende, s Dinom Rađom i Tonijem Kukočem.

- Kada sam procijenio da bih se mogao odseliti iz Zagreba, odlučio sam kuću iznajmiti pa je u njoj sada rezidencija brazilskog veleposlanika. Nakon toga, neko sam vrijeme bio podstanar u stanu trenera Cedevite Veljka Mršića - objasnio nam je Stojko svoju stambenu situaciju prije no što smo se upustili u priču .

- Imao sam nagovještaje da će nas predsjednik Šuker zvati, no naš uvjet je bio da u tome budemo sva trojica, dakle Kukoč, Rađa i ja. Upoznao sam Šukera s činjenicom da Kukoč i ja živimo u SAD-u, ali da ćemo ljeti biti ovdje, na što je rekao da to neće biti velik problem.

Sin mi je kod "Coacha K"

S druge strane, Stojko i Kuki, koji je postao savjetnik u Bullsima, pratit će hrvatske NBA igrače, a njih bi u godinama koje dolaze moglo biti sve više (Šarić Bender, Žižić, Zubac, Slavica...)

- Trebat će iskoristiti i Tonija za dovođenje jakog trenerskog imena na seminar i slično.

S obzirom na to da se 2016. povlači s mjesta američkog izbornika, možda Stojko jednog dana dogovori dolazak Mikea Krzyzewskog ('Coach K') za čiju će sveučilišnu momčad (Duke) iduće četiri godine igrati njegov sin Antonio, visoki 19-godišnjak (211 cm).

- Ne bih volio govoriti o sinu. Neka sam gradi svoj život i svoju karijeru. Tako smo se dogovorili, da će od sada sve odluke biti njegove, a ja ću mu uvijek biti na raspolaganju za dobar savjet.

Kao na primjer kod donošenja odluke da li da profesionalnu košarku igra tek kada završi fakultet ili prije, ako za bude prilika!?

- Meni kao ocu prioritet je njegova diploma. Došao je u ruke najboljeg američkog trenera, ali i na jedan od najboljih američkih fakulteta i ja bih volio da ponajprije završi faks. Ako pak dođe u situaciju za prekid studiranja i izlazak na NBA draft, morat će odlučiti sam.

Ja sam puno riskirao

Sinovi slavnih sportaša obično ne nadmaše očeve pa to nije pošlo za rukom ni juniorima Sabonis, Kukoč, Meneghin, Delibašić, Petrović...

- Ja svom sinu istinski želim da me nadmaši. Bog mu dao pameti i sreće sa zdravljem. No, meni bi više značila njegova diploma nego neki milijunski ugovor u NBA jer ja dobro znam što sam riskirao baveći se samo sportom, a ne i studiranjem.

Antonio bi za koju godinu mogao biti seniorski reprezentativac Hrvatske.

- Daj Bože, ja bih na to bio jako ponosan, no ja na to kod izbornika ne želim utjecati. To bi mi bio jedan od većih uspjeha u karijeri, nešto vrlo blizu olimpijskom srebru iz Barcelone.

>> Pljunite mi u lice budem li imao osobnih interesa

Komentara 3

MS
mirko.soco
11:33 21.10.2015.

Stojko vrlo dobro zna i predviđa, pametan čovjek i iskusan sportaš....

K0
KONJINA4.0
11:25 21.10.2015.

zašto su svi roditelji opsjednuti diplomama...I kad je dobiješ na kraju si nitko i ništa i nemaš posla.. wtf, chill roditelji.. Pusti ga u NBA, bar će zaradit štogod..

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
11:46 21.10.2015.

Stojko Vranković je naš pravi hrvat jer živi na Floridi i tamo plača porez, sina školuje na Duke University gdje ga Amerikanci uče kulture, ponašanja, jela i djela a doma na balkan dojde ako se pojavi prilika za neku poziciji ili akviziciju te sina metne u repku kako bi se lakše promoviral za NBA ligu ili super ugovor u Europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije