Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIN JEDVAJ

Što se događa sa zaboravljenim vatrenim? Uzeo srebro u Rusiji pa doživio strmoglavi pad u karijeri

Zagreb: Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u hotelu Capital
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
03.06.2023.
u 17:31

Najavljivali su ga kao buduću zvijezdu hrvatskog nogometa, danas igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Polivalentni branič Tin Jedvaj trebao je biti jedna od nadolazećih zvijezda hrvatskog nogometa i reprezentacije, ali ugasio se vrlo brzo i danas nastupa u Ujedinjenim Emiratima za Al Ain. Odavno je ispao s radara Zlatka Dalića zbog manjka minutaže u gotovo svim klubovima za koje je nastupao, radi se o uglednicima Romi i Bayeru iz Leverkusena. Karijeru je započeo u Dinamu gdje je igrao vrlo dobro pa je ubrzo preselio na Olimpico.

Pokazalo se da to nije bio potez za tada 18-godišnjaka koji je poslije samo 13 utakmica napustio Maksimir i preselio u talijansku metropolu. Zdravko Mamić je jednom prilikom izjavio kako je Jedvaj zajedno s Alenom Halilovićem trebao otići u Tottenham, ali posao je u posljednji trenutak izjalovio. 

- Potpisali smo ugovor, obavijestio sam roditelje Halilovića i Jedvaja o tome. Bili su oduševljeni. U slučaju Halilovića su tri brata trebala u Tottenhamovu akademiju. Dakle, Alen i Tin su trebali dobiti plaću od milijun eura, za još dvojicu iz obitelji Halilović bi organizirali najbolje škole i koledže, za oca su bili spremni zaposliti ga u Tottenhamu. Mislio sam da je posao gotov, dogovorili smo se da krenemo za London kada budem imao vremena. Kada je došao taj trenutak, Halilović je rekao da ne pristaje na raniji dogovor, tražio je postotak od Dinamove odštete - rekao je Mamić. 

GALERIJA Dinamovi juniori proslavili naslov prvaka. Smiješi im se Liga prvaka

Zagreb: Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u hotelu Capital
1/57

Kasnije je još nastupao za Augsburg te ruski Lokomotiv iz Moskve, ali je nakon ruske agresije na Ukrajinu kao i mnogi drugi odlučio napustiti klub i otići u Al Ain. Jedno vrijeme se spominjao njegov povratak u Dinamo, što svakako ne bi bio loš potez, ali taj posao se nikada nije realizirao. 

VEZANI ČLANCI:

Što se tiče vatrenih, osvojio se srebrnu medalju u Rusiji 2018. godine na svjetskoj smotri, a sudjelovao je u rušenju Španjolske u Ligi nacija kada je bio strijelac u Maksimiru, igrao je kao lijevi branič. Danas 27-godišnjak prema Transfermarktu vrijedi tek 2.5 milijuna eura, dok je za Hrvatsku upisao 26 nastupa i zabio dva pogotka. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije