Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOJKA Riječke odbojkašice u Ligi prvakinja protiv Dinama iz Moskve

Što mogu Riječanke protiv moskovskog 'dream teama'

04.11.2008.
u 16:40

Trsatska Dvorana mladosti u četvrtak će biti mjesto vrhunske svjetske odbojke. Naime, odbojkašice Rijeke Kvarnera VIG-a igraju prvo kolo europske Lige prvakinja, a protivnice su im odbojkašice moskovskog Dinama, možda i najbolje ekipe te favoritkinje za osvajanje naslova pobjednica Lige prvakinja.

Riječanke su sezonu u Interligi odlično otvorile, nakon pet su odigranih utakmica neporažene, no Liga prvakinja je posve druga priča. Rezultatske neizvjesnosti protiv moskovskog Dinama neće biti previše. Dinamo vrijedi nekoliko milijuna eura, tamo igraju četiri ruske reprezentativke, koje su aktualne svjetske prvakinje.

Vrhunska odbojka
Imena poput Gamove, Godine, Kirilove… Riječani će imati priliku vidjeti vrhunsku svjetsku odbojku i nikako ne bi smjeli zaobići Dvoranu mladosti.
– U Dinamu igra veliki broj zvijezda, no mi nemamo što izgubiti. Nećemo ih dočekati s bijelom zastavom, nego ćemo dati sve od sebe da bismo se prikazali u što boljem svjetlu. Utakmica Hrvatske i Ukrajine pokazala je da Rijeka ima dušu za odbojku, i mi bismo voljeli da se to nastavi s ovom utakmicom - rekla je odbojkašica Rijeke Patricija Daničić.

Sve bi bilo lakše uz podršku s tribina koju priželjkuju. Dosadašnjim igrama to su i zaslužile, a i protivnik se nema priliku često vidjeti uživo. Vrhunska ekipa za vrhunsku odbojku zaslužuje i dostojan doček na Trsatu.

Uvid u mogućnosti
Priliku za prvu pobjedu u Ligi prvakinja Riječanke imaju protiv drugih dviju ekipa u skupini, češkog Prostejova i španjolske Murcije.
– Ne znam kakva bi nam priprema trebala biti za Dinamo. To je "dream team" s nositeljicama zlatnih olimpijskih medalja. Kvaliteta je na njihovoj strani, no ovo je prilika djevojkama da vide gdje su u usporedbi s vrhunskim odbojkašicama. Posebna motivacija za ovu utakmicu nije potrebna - misli trener Riječanki Igor Lovrinov.

Lovrinov je zadovoljan kako njegova ekipa igra ove sezone. Vratila se Grbac, došla je i Miletić, što su promjene u odnosu na prošlu godinu.
- Ekipa mi je baš po guštu, uživao sam gledajući ih, dobro igramo, nema crnih rupa kao ranije - zaključio je Lovrinov.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije