Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVUGDJE OMILJEN

Stivi se vraća u reprezentaciju: Bit će novi trener rukometaša

Ivan Stevanović
Igor Kralj/PIXSELL
17.02.2022.
u 21:30

Postignut dogovor o novom treneru vratara u hrvatskoj muškoj rukometnoj reprezentaciji. Bit će to Ivan Stevanović, kojeg pamtimo iz vremena dok je izbornik bio Željko Babić

Ivan Stevanović novi je trener vratara hrvatske muške rukometne reprezentacije. Dogovor je postignut, a da sve postane službeno, morat će se još samo potpisati ugovor. Stevanović je već radio kao trener vratara, u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske. Iskustva ima, a i sam je godinama bio dio seniorske reprezentacije. Još uvijek se prepričavaju njegove sjajne obrane u susretu protiv Poljaka na Europskom prvenstvu 2016. godine. Na toj utakmici pobijedili smo s 14 pogodaka razlike i plasirali se u polufinale, uz 13 njegovih obrana i postotak od 37 posto. Stivi je itekako zaslužan za osvajanje bronce na tom Europskom prvenstvu.

S Babićem do bronce

Uz njega na tom EP-u bio je Mirko Alilović, koji se vratio, barem nakratko, u reprezentaciju na ovogodišnjem EP-u. Iskazao se Ivan još jednom, na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Rio 2016. godine. Na turniru u Danskoj zaustavio je Norvežane, koji mu u prvih dvadeset minuta jednostavno nisu mogli zabiti pogodak. S Mirkom je dijelio svlačionicu još na Igrama u Riju te na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj 2018. godine. Na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. bio je u tandemu s Ivanom Pešićem, a na Svjetskom prvenstvu 2019. u Njemačkoj branio je u paru s Marinom Šegom.

Stevanović je debitirao za hrvatsku reprezentaciju na Mediteranskim igrama u Mersinu 2013., gdje smo bili drugi, a potpunu afirmaciju doživio je dolaskom izbornika Željka Babića. Zanimljivo je da je Babić za Europsko prvenstvo 2016. prvobitno računao na Filipa Ivića, ali on se ozlijedio pa je umjesto njega pozvao Stevanovića, koji je bio otkriće na vratima. Od reprezentacije se oprostio 2019. godine, nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Što se tiče klupske karijere, branio je za Zamet, Poreč, PPD Zagreb, Kadetten i Wislu Plock.

Opet uz Pešića i Šegu

Na mjestu trenera vratara zamijenit će Ninu Pavelića, a prva prava akcija bit će mu kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. godine. U kvalifikacijama igramo protiv Ukrajine ili Finske. Popis igrača izbornik Hrvoje Horvat obznanit će početkom ožujka, no nekako je sigurno da će vratarski tandem za ovu akciju biti Marin Šego i Ivan Pešić. Dakle, dva vratara koja Stevanović jako dobro poznaje jer je s njima proveo podosta dana na zajedničkim priprema u reprezentaciji Hrvatske.

Još se čekaju novi ljudi u liječničkom timu. Goran Krušelj sam je nakon Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj dao ostavku na mjestu fizioterapeuta pa se i za to sada moraju tražiti neka nova rješenja. Bit će sigurno promjena i na mjestu kondicijskog trenera, gdje će se tražiti nova rješenja umjesto Miljenka Raka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije