Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIPE PLETIKOSA:

Zagorčat ćemo život Rakitiću i Barceloni, ne pobijede li nas, bit će u problemima

Stipe Pletikosa
Foto: Reuters/PIXSELL
20.04.2016.
u 15:55

'Nama je najvažnije da ostanemo u ligi. Klub se želi stabilizirati u sredini tablice, idućih sezona želi izbjeći stres borbe za ostanak.'

Još početkom ožujka Messi i društvo gazili su sve redom, Rayo Vallecano, Eibar i Getafe pometeni su gol razlikom 15:1, činilo se da je pitanje prvaka Španjolske riješeno. A onda je počela crna serija u kojoj je Barcelona ispala iz Lige prvaka, a u prvenstvu je nanizala neodlučeno (Villareal) i tri poraza (Real Madrid, Real Sociedad i Valencia). Sada trupe Luisa Enriquea stižu na Riazor kraljevima remija. Deportivo je ove sezone u 33 utakmice odigrao 17 neodlučenih.

– Nama je najvažnije da ostanemo u ligi. Klub se želi stabilizirati u sredini tablice, idućih sezona želi izbjeći stres borbe za ostanak – kazuje nam naš proslavljeni reprezentativac Stipe Pletikosa, koji je u zimskom prijelaznom roku, posljednjih dana 2015. potpisao za Deportivo.

Volio bih braniti protiv Reala

Branio je tek jednu utakmicu, onu s Athletic Bilbaom, ali nada se da će do kraja sezone dobiti prigodu.

– Bio sam jedno vrijeme ozlijeđen, imao problema s koljenom. Posljednje dvije utakmice bio sam na klupi. Osjećam se dobro, radim kvalitetno, vjerujem da će biti minuta za mene – rekao je Pletikosa.

Idealno za njegovu bogatu karijeru bilo bi da u posljednjoj utakmici prvenstva, kada Deportivo bude igrao s Realom, Pletikosa stane među vratnice. Mogla bi to biti njegova oproštajna utakmica.

– Vidjet ćemo, nema još uvijek moje odluke o prestanku karijere. Neka završi sezona, sagledat ću kako će se razvijati situacija i donijeti odluku. Naravno, volio bih da mogu braniti protiv Reala. Tamo je Luka, s njim se često čujem, bilo bi lijepo zaigrati protiv njega – kazuje 37-godišnji vratar.

No, prije Reala, Deportivo se treba sučeliti s Barcelonom.

Više se čujem s Lukom

– Mi smo bodom protiv Seville osigurali ostanak, a za nešto više protiv Barcelone moramo zaigrati bez straha i respekta. Iskreno, nismo u dobrom ritmu, u posljednjih 19 utakmica imamo tek jednu pobjedu, ali kada ti Barcelona dolazi u goste, onda je to posebna utakmica – rekao je Pletikosa.

Bit će to prigoda da se susretne i s bivšim suigračem iz reprezentacije Ivanom Rakitićem.

– Jedva ga čekam vidjeti, da se ispričamo. Nisam se čuo s njim otkako sam u Španjolskoj, više sam na liniji s Lukom – kaže Plete.

Svijet pozorno prati najluđu utrku na planetu, sve oči nogometnog svijeta uprte su u borbu za prvaka Španjolske. Barcelona, Real ili Atletico.

– Teško je bilo što prognozirati. Istina, Real je u naletu, ovakav pad Barcelone nitko nije mogao očekivati. A tu je Atletico, koji je motiviran, ide “sto na sat” pod Simeoneom. Bit će stvarno zanimljivo i neizvjesno, s tim da će Barcelona, ako nas ne pobijedi, ući u velike probleme. Ova utakmica na Riazoru bit će smjernica za njih. Sigurno ja samo da im neće biti lako – kaže Pletikosa.

Ne tako davno činilo se da će Barcelona lagano osvojiti Primeru.

– Očito im je velik problem nastao nakon reprezentativne pauze, odlazak mnogih igrača u Južnu Ameriku negativno se odrazio na igre Barcelone. Nisu se vratili u pravom stanju; sad imaju problema sa samopouzdanjem, a pod stalnim su pritiskom – zaključio je Pletikosa.

Komentara 2

HA
hajduk1966
17:20 20.04.2016.

Jel branis ili komentiras?

RI
rikavac
23:17 20.04.2016.

dobro ste im zagorcali,nema sta popili,osam komada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije