Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekida mirovinu

Stipe Pletikosa odbio Josea Mourinha, ali Deportivo nije!

Stipe Pletikosa
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
16.12.2015.
u 19:30

Hrvatski bi vratar premijeru u Primeri trebao imati 9. siječnja protiv Reala u Madridu

Nijednom nije rekao "ovo je kraj", kao da je čekao veliki trenutak u poznim godinama. Stipe Pletikosa pred potpisom je ugovora za Deportivo iz La Corune, španjolski mediji raspisali su se o dolasku bivšeg reprezentativca Hrvatske koji je 114 puta nosio "kockasti" dres od kojeg se oprostio nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu.

– Nešto se događa, ima nekih kombinacija, vidjet ćemo – bio je neodređen Pletikosa.

Propao mu Fulham

Nismo ni očekivali da će reći "idem u Deportivo", ali vijest definitivno nije lažna. Dogovoreni su svi detalji ugovora, Pletikosa bi potpisao do kraja sezone, s opcijom produžetka na još jednu sezonu. No, važnije je Pletikosino stanje, posljednji put stao je među vratnice još tamo krajem prošle sezone kada se opraštao od Rostova.

– Treniram svaki dan, posebno intenzivno posljednjih mjesec dana. Ne trebate se plašiti za moju formu, dogodi li se da potpišem za neki klub, bit ću spreman – kazao nam je Pletikosa.

Dosta je radio u teretani, uhvatio se "crossfita", kombinacije dizanja utega, gimnastičkih i atletskih vježbi.

– To vam je poput staničnog i kružnog treninga. Taj način rada, uz pametnu kontrolu, dovest će ga u pravu formu – kaže nam naš istaknuti trener Boško Čavka, koji je svojedobno čuda radio s Goranom Ivaniševićem.

Ostvari li Pletikosa ugovor s Deportivom koji bi trebao postati valjan od 1. siječnja, 36-godišnji vratar bit će prava senzacija. Malo tko mu je predviđao da bi u smiraju karijere, koja je već praktički bila gotova, mogao u ligu petice. To je jedan od Pletikosinih snova, koji je tek djelomično ostvario.

Naime, bio je na posudbi u Tottenhamu, bilo je to u vrijeme kada je londonski klub zbog njega, Luke Modrića, Vedrana Ćorluke i Nike Kranjčara imao nadimak "crottenham". Međutim, u Premiershipu Pletikosa nije dobio prigodu, branio je jednu utakmicu u FA kupu.

Premiership mu je umakao kada zbog radne dozvole nije mogao potpisati za Fulham, a francusku ligu poklonio je Danijelu Subašiću.

Monaco je želio Pletikosu, ali on je klubu iz Monte Carla preporučio današnji hrvatski broj jedan.

A kako u pravilu život piše romane, stigla je ponuda Deportiva, koji je zbog ozljede Fabricija Agoste ostao bez vratara, pa je klub iz La Corune pozvao Pletikosu.

Zanimljivo, Pletikosa je dugo vagao ponude, ove jeseni mogao je ići u Chelsea kao treći vratar, odlazak u LA Galaxy odbio je zbog toga što nije želio iz Europe, a nije prihvatio ni poziv ljubljanske Olimpije. Postojala je kombinacija i s PAOK-om, kum Igor Tudor rado bi ga vidio u Solunu, ali ni to nije realizirano.

Stopama Van der Saara

Pletikosa bi za Deportivo trebao debitirati 9. siječnja, dan prije proslavit će 37. rođendan, a rival će mu biti Real u Madridu. Za prekaljenog profesionalca nema slađeg izazova. Hrvatska bi u njemu mogla dobiti inačicu slavnog Edwina van der Sara, koji je s 35 godina potpisao za Manchester United i doživio zvjezdane trenutke. Pletikosa je malo stariji, ali ni Deportivo nije United.

>>Stipe Pletikosa pregovara s Deportivom

Komentara 1

Avatar HRVATsMOZGOM
HRVATsMOZGOM
08:12 17.12.2015.

Stipe - kralj bio i ostao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije