Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostao bez medalje

Stipanović u suzama: Nikad nisam bio spremniji i bolji...

'Croatia\'s Tonci Stipanovic sails during the ninth race of the Laser sailing class at the London 2012 Olympic Games in Weymouth and Portland, southern England, August 4, 2012. REUTERS/Pascal Lauener
'PASCAL LAUENER'
06.08.2012.
u 20:09

Što se to događa s hrvatskim jedrima? Osvajaju medalje na europskim i svjetskim prvenstvima, ali ne i na olimpijskim regatama

Nastavlja se naše olimpijsko prokletstvo u jedrenju. Ni u godini u kojoj smo imali četiri posade koje će konkurirati za medalju (tako je govorio i predsjednik HJS-a Marijan Hanžeković), nitko se nije popeo na postolje. Tek mala nada veže se uz Fantelu i Marenića, koji su u klasi 470 u osmom plovu bili prvi pa su sada na 10. mjestu. No, za kolajnu bi u preostala tri plova trebali pobjeđivati, uz posrtaje konkurenata.

Jučer je finalnu utrku za medalju vozio Tonči Stipanović uoči koje je hrvatski jedriličar zaostajao dva boda iza Šveđanina Myrgrena. Na žalost, Šveđanin je bio dva mjesta ispred osmoplasiranog Hrvata pa je Stipanović osvojio \"drvenu medalju\". A četvrto mjesto je dosad bilo najbolji olimpijski plasman naših jedara. Izborio ga je Karlo Kuret 2004. u Ateni. U trenucima kada je imao priliku napasti Šveđanina, pehist Stipanović zaradio je kazneni okret za takozvano pumpanje premda se takva kazna rijetko dobiva uz vjetar od 20 čvorova.

- Nikad nisam bio spremniji nego sada, a nisam imao ni malo sreće - na rubu suza je govorio potreseni Tonči Stipanović.

Što se to događa s hrvatskim jedrima? Osvajaju medalje na europskim i svjetskim prvenstvima, ali ne i na olimpijskim regatama. Prije nekoliko dana, kada je osvojio peto mjesto, finnaš Ivan Kljaković Gašpić govorio je o velikom pritisku nastalom zbog velikih očekivanja. No, što nego barem jednu medalju očekivati od reprezentacije koja je u London došla s aktualnim svjetskim doprvakom (Stipanović), s posadom koja je na posljednjih osam velikih natjecanja sedam puta bila na postolju (Fantela/Marenić), s finnašom koji je u posljednjem olimpijskom ciklusu ima svjetsku broncu i dva europska zlata (Kljaković Gašpić) te s djevojkom koja je dvaput bila europska prvakinja (Tina Mihelić)?!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije