Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inozemni nogomet Englezi vabe kapetana na Otok

Štimac: Nema šanse da Srnu posudimo, pa niti u Chelsea

'Shakhtar Donetsk\'s Darijo Srna (L) challenges the Partizan\'s Ivica Lliev during their Champions League Group H soccer match at Donbass Arena stadium in Donetsk September 15, 2010.    REUTERS/Gleb G
'GLEB GARANICH'
27.10.2010.
u 17:50

Ivica Olić u kupu s Werderom sudario se sa suigračem Anatolijem Timošukom i nasmijao prepunu Allianz Arenu

Svakih nekoliko mjeseci posljednjih godina, u pravilnim razmacima, uoči prijelaznog roka Darija Srnu sele u Englesku, Španjolsku ili Njemačku. Tako se i sada u engleskom tisku pojavila verzija o Srninoj posudbi u Chelsea, čak je citiran i njegov menadžer Damir Štimac.

Ahmetov ga obožava

– Nema govora da bi kapetan Hrvatske i Šahtara mogao otići u bilo koji klub na posudbu. Ne znam odakle te "informacije" engleskim novinarima, nitko sa mnom nije kontaktirao, a posudba nikada i nije bila aktualna. Što će se događati u prijelaznom roku, prerano je govoriti, ali priča o posudbi jednostavno nije istinita – kazao je Štimac.

Srna je koketirao s velikim klubovima poput Bayerna, Reala, Milana, Chelsea, sam je govorio da može otići samo u veliki klub iz liga petice. Prošlog ljeta zaista je bio blizu Chelsea. No, Srna je skup, Šahtar, odnosno bogati gazda Rinat Ahmetov, ne želi se odreći kapetana tek tako i svaki put podigne letvicu i spomene iznos od 15 do 20 milijuna eura. Kad se tome doda Srnina godišnja plaća od četiri milijuna eura, i to u neto primanjima, kupci se brzo ohlade.

Uostalom, Srna je prošlog ljeta potpisao novi ugovor, višegodišnji. I ne istječe mu 2011. godine, kako piše na nekim internetskim stranicama, već 2013. godine. A i to se nagađa, u stvarnosti nitko ne zna do kada Srna ima ugovor sa Šahtarom. Pitate li Ahmetova, odgovor je "dokle želi".

Bayern je u drugom kolu Njemačkoga kupa imao neviđenu sreću protiv Werdera. Iako su Bavarci na kraju slavili pobjedu 2:1, rezultat nije ni približno realan. Imao je Werder nekoliko prilika, a nije mu priznat regularan pogodak u 58. minuti. Sebastian Proedl glavom je zabio za vodstvo 2:1 Werdera, no sudac Michael Weiner dosudio je prekršaj za Bayern u tom skoku.

Sretni Bavarci

Koliko je ta odluka pogrešna potvrđuje i izjava Bayernova trenera Louisa van Gaala.

– Pogodak je bio regularan, hvala gospodinu Seppu Blatteru, predsjedniku Fife, što nije odlučio uvesti videotehnologiju. Zahvaljujući njemu, pobijedili smo – kazao je Van Gaal.

Ivica Olić igrao je zadnjih osam minuta, a potkraj susreta u jednom se Bayernovu protunapadu sudario sa suigračem Anatolijem Timošukom, što je izazvalo smijeh na stadionu.

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:11 27.10.2010.

Kakvog gazdu ima Srna,da ga je svijećom tražio nikad ga ne bi našao. Nije čudno da ne ide iz Šahtara,Rinat ga drži kao malo vode na dlanu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije