Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Štimac: Na poluvremenu sam mogao zamijeniti šestoricu

Zagreb Rijeka
Marko Prpić/Pixsell
26.02.2010.
u 18:59

Trebala je to biti opuštena jutarnja kavica u Zagrebellu rezervirana za raspravu o prekrasnom pogotku Besarta Abdurahimija u 67. minuti koji je pjesnicima na otvaranju drugog dijela prvenstva trebao donijeti tri boda.

Ili u najgorem slučaju tema razgovora trebala je biti prevrtljiva veljača i hladni pljusak koji je okupao Kranjčevićevu. I teže je sjeo pjesnicima koji su na kraju s Rijekom uzeli samo bod (1:1).

Samo, jer se do 87. minute činilo da će Besartov pogodak biti dovoljan. No, Zagrebov trener Igor Štimac sigurno je stotinu puta odvrtio film spomenute minute kada su Jefthon, Mario Tokić i vratar Marin Skender svojom neodlučnošću omogućili Radomiru Đaloviću da Rijeci donese veliki bod.

- Imamo za čim žaliti jer smo mi zapravo postigli dva pogotka - jasno je naglasio Štimac i objasnio situaciju iz 87. minute:

- Jefthon mora napraviti prekid i lopta ne smije ni u kom slučaju otići iza leđa. Tokić je morao izbaciti loptu u aut, baš kao i Skender koji je nepotrebno uklizavao po skliskom terenu. Isključivi problem u takvim situacijama je nedostatak komununikacije. Ja sam to u svoje doba drugačije rješavao. Zadovoljan je Štimac bio Marinom Vidoševićem na lijevom beku.

- Malo je nervozno ušao u susret što je i normalno budući da mu je to bio debi u HNL-u, no vidi se da je vrlo talentiran. Sven Dedić i Besart Abdurahimi bili su najkonkretniji, iako su najmlađi. No, na poluvremenu sam mogao zamijeniti šest igrača jer smo bili daleko ispod razine iz pripremnih utakmica - kazao je Štimac.

A Zagrebovi navijači u suradnji s organizacijama civilnog društva, udrugama Iskorak, Queer Zagreb i Centrom za mirovne studije, organizirali su akciju kojom su na simboličan način obilježili Međunarodni dan borbe protiv homofobije u nogometu. Izvjesili su transparent "Nogometom protiv homofobije" i zastavu u duginim bojama. Pedesetak pripadnika Armade odgovorili su "Odite se liječit" i "Loptanjem protiv fobije od žena".

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 1000. Sudac Goran Proleta (Opuzen) 6.5. Vrijeme kišovito

POGOCI: 1:0 - Abdurahimi (67), 1:1 - Đalović (87)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije