Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreni rat Izazivaču prijeti eliminacija iz utrke za HNS

Štimac: Marković se služi metodama iz SFRJ

'04.11.2010., Zagreb - Vlatko Markovic, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
29.11.2010.
u 19:12

Iako bi odstranjivanje iz utrke za predsjednika HNS-a bio još jedan težak udarac hrvatskom nogometu u očima europske javnosti, činjenica je i da si Štimac nije smio dopustiti izjavu o crnim torbama i kupnji glasova.

Dok se čeka ishod sukoba Sjeverne i Južne Koreje i što će reći Amerikanci, a što Kinezi i Rusi, ni mala Hrvatska nije mimoiđena paljbe na sve strane. Samo što se kod nas već barata atomskim oružjem, rat između Zdravka Mamića, pardon Vlatka Markovića, i Igora Štimca za čelno mjesto predsjednika HNS-a dosegnuo je najvišu razinu. Odnosno najnižu, kako god hoćete.

Diktatorski pristup

Štimac je nepotrebno ispalio projektil o "crnim torbama punim novca" koje Vlatko uokolo nosi kupujući glasače i pozvao USKOK u HNS. Ta njegova izjava bila je dio predizborne kampanje kakve se prosječni Hrvat grozi. Zato je mnogo bolje bilo kad se uhvatio predstavljanja svog programa koji bi, smatra, trebao hrvatski nogomet izvući iz blata.

A sada je Marković uzvratio. I to na koji način. U stilu Ceausescua. Ni rumunjskom diktatoru koji je čupao nokte jednoj Nadji Comaneci ne bi palo na pamet da svog izravnog rivala strpa u zatvor. A Marković je baš to najavio. Dobro, možda pretjerujemo. Ali, apsurdno je da Marković u stilu "ja ću odlučiti tko će protiv mene" prijavljuje disciplinskoj komisiji svog protukandidata koji ima potporu sedam županijskih saveza.

Marković ima legitimnog protukandidata i najnormalnije bi bilo da se sučeli s njim, da predstavi svoj program i da nogometnom puku dopusti da se na normalan odluči tko će ga voditi. Ovako samo ostaje gorak okus zakulisnih igara.

– Baš kako sam ocijenio istup Zdravka Mamića na Kantridi, tako mogu ocijeniti i ovaj potez Vlatka Markovića. To je čisti očaj gubitnika, čovjeka koji gubi pa ne zna što čini – rekao je Štimac.

I dalje je uvjeren u svoju sigurnu pobjedu. Uvjeren je da će izaći na izbore i sučeliti se s Vlatkom Markovićem.

– Moja eliminacija bila bi sumrak demokracije, to se neće dogoditi. Ove Vlatkove metode prošle bi u vrijeme Fudbalskog saveza Jugoslavije, valjda odatle i crpi ovakve ideje, ali sada smo ipak u 21. stoljeću – kaže Štimac.

Nisam podoban

Smatra da je HNS još jednom dokazao na koji način radi.

– Cjelokupna javnost očekivala je da će se HNS baviti istupima izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića, a HNS se bavi mojim izjavama. I taj detalj zorno govori o tome kako u hrvatskom nogometu ima podobnih, nepodobnih i onih koji mogu što god žele – zaključio je Štimac.

Koliko god Štimac bio uvjeren da suspenzije ne može biti, ona je teoretski i te kako moguća. A koji su njegovi mehanizmi borbe protiv toga? Može se žaliti redovnom sudu, a može slučaj prijaviti i Uefi, no ona državi brani da reagira u takvim pitanjima i miješa se u rad nogometne organizacije.

Štimcu i dalje stiže potpora, na prijedlog Cibalije glas mu dala
Vukovarsko-srijemska županija

Županijski nogometni savez Vukovarsko – srijemske županije donio je, na
sinoćnoj odluci Izvršnog odbora, odluku da će podržati kandidaturu Igora
Štimca za novoga predsjednika HNS-a.

– Oba kandidata imali su dobre programe ali smo, na prijedlog HNK Cibalije,
donijeli odluku da ipak podržimo kandidaturu Štimca. Smatramo da je njegov
program kvalitetniji i temeljem toga smo i donijeli odluku. Svakako da je
ulogu u našoj ovakvoj odluci bila i najava gradnje stadiona u Vukovaru ali
i želja da se stvari i odnosi u hrvatskom nogometu poslože i urede. Želimo
ovom prilikom zahvaliti i Vlatku Markoviću na podršci i svemu što je učinio
za klubove iz ovih krajeva, rekao je predsjednik županijskog nogometnog
saveza Josip Šarić.

Odluka je rezultat nagađanja od prije nekoliko tjedana kad je bilo jasno da
će ova županija stati uz Štimca. Čelnici županije bili su na Štimčevu
predstavljanju programa u Zagreb.

Ključne riječi

Komentara 37

SA
santos008
13:52 30.11.2010.

Ja stovidi,vidi,dok Dudek ne bude predsjednik HNS ,a Regica tajnica ,nema mira na hrvatskoj nogometnoj sceni.

OB
-obrisani-
20:20 29.11.2010.

Hrvati su prodali utakmicu Englezima i u Zagrebi i u Engleskoj...provjereno...

DH
dalibor.hren
20:24 29.11.2010.

Ponavljam: Od dva zla birati manje zlo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije