Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROBLEMI:

'Štimac je govorio neistinu, dužan je 10 tisuća eura'

Štimac
Slavko Midzor/PIXSELL
16.10.2013.
u 19:00

Odvjetnik Moravke Pokrovac, udovice pokojnog Dina, tvrdi da bivši hrvatski izbornik nije vratio dug.

Do 5. veljače odgođena je rasprava Moravke Pokrovac protiv Igora Štimca koja se vodi na Općinskom sudu u Splitu. Naime, udovica Dina Pokrovca od Štimca potražuje 10 tisuća eura za koje tvrdi da je bivši izbornik ostao dužan pokojnom Dinu.

Štimac je na jednoj od rasprava tvrdio da je vratio dug, i to Pokrovčevoj prijateljici Renati Cetini. Međutim, odvjetnik Robert Jančik, koji zastupa Moravku Pokrovac, ishodio je dokumente iz DORH-a, odnosno Štimčev iskaz od 14. srpnja 2005. godine u kojem je potvrdio da je od Pokrovca posudio 30 tisuća eura i da mu je vratio 20 tisuća eura. S obzirom na to da je Štimčev odvjetnik Joško Čeh tek dobio dokumentaciju, uspio je ishoditi odgodu rasprave.

– Danas je održana rasprava pred Općinskim sudom u Splitu na koju se nije odazvao tuženik, gospodin Igor Štimac, vjerojatno zbog problema s HNS-om.

On je u travnju dao iskaz pred ovim sudom kao stranka, negirao je postojanje duga, odnosno, da je dug postojao, ali da je po njegovoj izjavi vraćen za života prednika mojih stranaka, tragično preminulog Dinka Pokrovca. U tom trenutku gospodin Štimac nije mogao znati ni pretpostaviti da mi imamo njegovu pismenu izjavu koja je sačinjena prije osam godina, neposredno nakon smrti Dinka Pokrovca, gdje je on pred istražnim organima u službenoj zabilješci potvrdio postojanje duga i potpuno je drukčije iskazivao nego pred ovim sudom. Spominjao je da je dug iznosio onoliko koliko smo mi tužili, da je to bilo u eurima, a ne u kunama kako je izjavio pred ovim sudom, te ne spominje ni hotel Westin, gdje je navodno vratio dug preko izvjesne Renate Cetine.

Štimac je u travnju, dakle, po našoj osnovi neistinito iskazivao i sada preostaje da svima nama i sudu razjasni zašto postoji kontradiktornost u njegovim izjavama pred sudom, odnosno pred istražnim organima prije osam godina. Mišljenja smo da je gospodin Štimac takvom svojom neistinitom izjavom i konstrukcijom želio izbjeći svoju građansko pravnu odgovornost i da je sam sebi dao autogol – kazao je odvjetnik Jančik.

>> Štimac 20 minuta prije Šukerova obraćanja odjurio iz hotela

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije